Цей салат в радянські часи красувався на полицях прилавків і був однією з улюблених заготовок. Огірки для його приготування можна використовувати будь-якого сорту і розміру. Рецепт без стерилізації дозволить зберегти хрускіт зеленого овоча і скоротити час приготування. Зберігати такий салат краще не більш 6 місяців, але, ось побачите, він з задоволенням буде з’їдений далеко до цього терміну.
Інгредієнти: на 3 л.
- Огірки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати салат Ніжинський без стерилізації? Огірки добре вимийте і покладіть в миску з холодною водою на 3 години.
Ще раз сполосніть огірки, відріжте у них хвостики і наріжте кільцями в 1 див. Перекладіть їх у глибоку каструлю.
Очистіть цибулю, сполосніть і наріжте тонкими півкільцями
Додайте його до огірків, засипте цукор і сіль, а також перець.
Все акуратно перемішайте і відставте в сторону на 1 годину, щоб овочі дали сік.
Додайте в масло огірки, перемішайте і відправляйте на плиту.
На середньому вогні закип’ятіть їх і готуйте 10 хв.
Додайте оцет, перемішайте і зніміть з вогню.
Розкладіть гарячий салат з сухим стерильним банкам, які раніше закинули перець горошком і лаврушку.
Закрутіть прокип’яченими раніше кришками.
Переверніть банки і укутайте до абсолютного остигання.
Приємного апетиту!
Гострий салат з огірків на зиму Салат з огірків без варіння і стерилізації на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з переросли огірків на зиму Салати у власному соку на зиму