Цей салат в радянські часи красувався на полицях прилавків і був однією з улюблених заготовок. Огірки для його приготування можна використовувати будь-якого сорту і розміру. Рецепт без стерилізації дозволить зберегти хрускіт зеленого овоча і скоротити час приготування. Зберігати такий салат краще не більш 6 місяців, але, ось побачите, він з задоволенням буде з’їдений далеко до цього терміну.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Огірки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати салат Ніжинський без стерилізації? Огірки добре вимийте і покладіть в миску з холодною водою на 3 години.

Ще раз сполосніть огірки, відріжте у них хвостики і наріжте кільцями в 1 див. Перекладіть їх у глибоку каструлю.

Очистіть цибулю, сполосніть і наріжте тонкими півкільцями

Додайте його до огірків, засипте цукор і сіль, а також перець.

Все акуратно перемішайте і відставте в сторону на 1 годину, щоб овочі дали сік.

Додайте в масло огірки, перемішайте і відправляйте на плиту.

На середньому вогні закип’ятіть їх і готуйте 10 хв.

Додайте оцет, перемішайте і зніміть з вогню.

Розкладіть гарячий салат з сухим стерильним банкам, які раніше закинули перець горошком і лаврушку.

Закрутіть прокип’яченими раніше кришками.

Переверніть банки і укутайте до абсолютного остигання.

Приємного апетиту!

Гострий салат з огірків на зиму Салат з огірків без варіння і стерилізації на зиму Салат з огірків з цибулею на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з переросли огірків на зиму Салати у власному соку на зиму