Неймовірна здатність кабачків ідеально «підлаштовуватися» під будь-який рецепт робить їх дуже популярним овочем в період заготовок. З непоказних кабачків і виходить смачне варення, і делікатесна ікра, і соковиті салати. А якщо замаринувати кабачки в сирому вигляді, то за текстурою вони дуже нагадують грузді – також хрусткі і щільні. Пропонуємо використати це властивість і закатати відмінний салат з маринованих кабачків, схожих на грузді.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з кабачків як грузді? Кабачки промиваємо від забруднень і обсушуємо. Якщо плоди мелені, то просто зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо кабачки досить зрілі, то обов’язково зрізаємо грубу шкірку і вирізаємо насіння.

Підготовлені кабачки нарізаємо тонкими невеликими брусочками. Намагаємося, щоб розмір шматочків був приблизно однаковий – це забезпечить правильне рівномірне маринування, оптимальний смак і візуальну привабливість.

Поміщаємо нарізані кабачки в об’ємну ємність. Висипаємо поверх сіль, цукровий пісок і чорний мелений перець. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і пропускаємо через прес. Часникову масу, а також рослинне масло і оцет додаємо до кабачків. Ретельно перемішуємо всі разом руками.

Кріп і петрушку ретельно промиваємо під проточною водою. Занадто жорсткі стебла і пожовкле листя видаляємо. Зелень добре просушуємо рушником і дрібно рубаємо ножем.

Висипаємо зелень до кабачків і знову все перемішуємо.

Приготований салат залишаємо при кімнатній температурі мінімум на три години. За цей час кабачки промаринуются, стануть більш хрусткими, дуже ароматними, виділять якусь кількість соку. Розкладаємо салат разом з соком з чистим сухим банкам і прикриваємо чистими сухими кришками. Ставимо банки на стерилізацію на п’ятнадцять хвилин. Після цього відразу закочує банки і даємо їм повільно охолонути. Остиглий прибираємо салат в прохолодне темне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Гострий салат з кабачків на зиму Гострі салати на зиму Кабачки на зиму Пікантні салати на зиму Салати без капусти на зиму Салати без цибулі на зиму Салати у власному соку на зиму