Салат «Соняшник» відноситься до ситним м’ясних салатів. Його роблять з ніжного м’яса курки, соковитою кукурудзи, яєць і грибів, для прикраси використовують чіпси, які імітують пелюстки соняшника. Виходить смачно і красиво.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Кукурудза консервована – 350 – 400 гр.
- Куряче філе – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Майонез – 150 мл
- Чіпси – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати салат «Соняшник» з куркою, кукурудзою і чіпсами? Яйця зваріть круто, дайте їм охолонути, потім очистіть від шкаралупи.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
Гриби очистіть, наріжте кубиками і обсмажте на рослинному маслі до готовності. В кінці додайте сіль і перець за смаком.
Моркву очистіть, натріть на крупній тертці, обсмажте її на рослинній олії до готовності.
Куряче філе помийте, обсушити паперовими рушниками і наріжте кубиками. Обсмажте м’ясо на олії до готовності, посоліть і приправте його за смаком.
Першим шаром на плоске блюдо викладіть куряче м’ясо.
На м’ясо покладіть обсмажену моркву, змастіть шар майонезом.
Потім викладіть гриби і цибулю, знову полийте інгредієнти майонезом.
Варені яйця натріть на тертці і зробіть з нього наступний шар, змащуємо його майонезом.
Салат посипте консервованою кукурудзою, прикрасити подрібненою зеленню і чіпсами. Салат «Соняшник» підійде для святкового столу і звичайного сімейного вечері.
Приємного апетиту!
Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами, кукурудзою і огірком Салат з куркою, грибами, морквою і яйцем Салат з куркою, грибами, цибулею і огірком Салат з куркою, грибами, яйцем і цибулею Салати з куркою і грибами