Салат «Соняшник» відноситься до ситним м’ясних салатів. Його роблять з ніжного м’яса курки, соковитою кукурудзи, яєць і грибів, для прикраси використовують чіпси, які імітують пелюстки соняшника. Виходить смачно і красиво.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Кукурудза консервована – 350 – 400 гр.
  • Куряче філе – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Майонез – 150 мл
  • Чіпси – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати салат «Соняшник» з куркою, кукурудзою і чіпсами? Яйця зваріть круто, дайте їм охолонути, потім очистіть від шкаралупи.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.

Гриби очистіть, наріжте кубиками і обсмажте на рослинному маслі до готовності. В кінці додайте сіль і перець за смаком.

Моркву очистіть, натріть на крупній тертці, обсмажте її на рослинній олії до готовності.

Куряче філе помийте, обсушити паперовими рушниками і наріжте кубиками. Обсмажте м’ясо на олії до готовності, посоліть і приправте його за смаком.

Першим шаром на плоске блюдо викладіть куряче м’ясо.

На м’ясо покладіть обсмажену моркву, змастіть шар майонезом.

Потім викладіть гриби і цибулю, знову полийте інгредієнти майонезом.

Варені яйця натріть на тертці і зробіть з нього наступний шар, змащуємо його майонезом.

Салат посипте консервованою кукурудзою, прикрасити подрібненою зеленню і чіпсами. Салат «Соняшник» підійде для святкового столу і звичайного сімейного вечері.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, грибами і майонезом Салат з куркою, грибами, кукурудзою і огірком Салат з куркою, грибами, морквою і яйцем Салат з куркою, грибами, цибулею і огірком Салат з куркою, грибами, яйцем і цибулею Салати з куркою і грибами