Салат з авокадо – це справжнє екзотичне ласощі. Незважаючи на те, що авокадо відноситься до фруктів, він відмінно поєднується з рибою та м’ясом. А тому салати з ним особливо ситні і поживні. Спробуйте дуже простий рецепт неймовірно смачного салату з авокадо в домашніх умовах!

Порада: для приготування, краще всього використовувати червоний лук. Він зробить салат ефектніше і не буде гірчити.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Авокадо – 1 шт.
  • Тунець консервований – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Кріп – 0,5 пучків
  • Лимон – 0,25 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з авокадо в домашніх умовах Очищаємо цибулину, беремо одну половинку і ділимо її ще на дві. Нарізаємо кожну частину тонкими смужками приблизно в 1 мм.

Тепер замаринуем цибулю. Для цього перекладаємо в тарілку і заливаємо його вичавленим з лимона соком. Перемішаємо і залишимо на 10 хв.

Розрізаємо на дві частини авокадо. Видаляємо кісточку і чистимо авокадо від її залишків.

Тонким шаром, знімаємо з авокадо шкірку.

Тепер треба ложкою дістати м’якоть плоду, залишаючи при цьому човник. Вона знадобиться нам для подачі. Для того щоб човник вийшла акуратною, відразу ножем намітимо її товщину (десь 5 мм).

А м’якоть, разрежем маленькими шматочками. Викладаємо її в глибоку миску і додаємо до неї цибулю. Якщо у луці вийшло багато соку, його можна трохи злити.


Зелень промиваємо і подрібнюємо ножем.

Перемішуємо зелень з цибулею і авокадо.

Відкриваємо тунець, рідина виливаємо. Додаємо його в салат. Розмішуємо.

Розкладаємо салат в наші човники.

Порада: для красивої подачі можна використовувати кілька скибочок хурми і лимона. Просто покладіть їх на тарілку, і салат заграє новими фарбами.

Приємного апетиту!

Новости