Салат з авокадо – це справжнє екзотичне ласощі. Незважаючи на те, що авокадо відноситься до фруктів, він відмінно поєднується з рибою та м’ясом. А тому салати з ним особливо ситні і поживні. Спробуйте дуже простий рецепт неймовірно смачного салату з авокадо в домашніх умовах!
Порада: для приготування, краще всього використовувати червоний лук. Він зробить салат ефектніше і не буде гірчити.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Авокадо – 1 шт.
- Тунець консервований – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 головок
- Петрушка – 0,5 пучків
- Кріп – 0,5 пучків
- Лимон – 0,25 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з авокадо в домашніх умовах Очищаємо цибулину, беремо одну половинку і ділимо її ще на дві. Нарізаємо кожну частину тонкими смужками приблизно в 1 мм.
Тепер замаринуем цибулю. Для цього перекладаємо в тарілку і заливаємо його вичавленим з лимона соком. Перемішаємо і залишимо на 10 хв.
Розрізаємо на дві частини авокадо. Видаляємо кісточку і чистимо авокадо від її залишків.
Тонким шаром, знімаємо з авокадо шкірку.
Тепер треба ложкою дістати м’якоть плоду, залишаючи при цьому човник. Вона знадобиться нам для подачі. Для того щоб човник вийшла акуратною, відразу ножем намітимо її товщину (десь 5 мм).
А м’якоть, разрежем маленькими шматочками. Викладаємо її в глибоку миску і додаємо до неї цибулю. Якщо у луці вийшло багато соку, його можна трохи злити.
Зелень промиваємо і подрібнюємо ножем.
Перемішуємо зелень з цибулею і авокадо.
Відкриваємо тунець, рідина виливаємо. Додаємо його в салат. Розмішуємо.
Розкладаємо салат в наші човники.
Порада: для красивої подачі можна використовувати кілька скибочок хурми і лимона. Просто покладіть їх на тарілку, і салат заграє новими фарбами.
Приємного апетиту!
Новости