Такий салат може чимось нагадувати крабовий. І все ж він відрізняється: з’являються свіжі нотки огірка і аромат зеленого лука. До речі, останній рекомендуємо використовувати одночасно і у вигляді пір’я, і у формі цибулини. Ідеальний за смаком варіант – молодий ще не сформований ріпчасту цибулю. Страва готується досить швидко і може виручити в ситуації, коли потрібно терміново приготувати частування на стіл. Поки гості їдуть, салат можна нарізати в два рахунки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 300 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Цибуля зелена – 0.5 пучків
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Крабові палички – 300 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Кальмарів розморожуємо, ретельно промиваємо проточною водою, очищаємо від поверхневої плівки з допомогою ножа. Поміщаємо підготовлені тушки в глибоку миску і заливаємо їх окропом на три-чотири хвилини. Потім воду зливаємо, а кальмарам даємо охолонути. Ріжемо їх на тонкі смужки.
Крабові палички звільняємо від упаковки і нарізаємо невеликими кубиками. Як варіант, можна використовувати крабове м’ясо.
Яйця відварюємо круто, заливаємо холодною водою і даємо повністю охолонути. Очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.
Огірки промиваємо й обсушуємо – зайва волога в салаті не потрібна. Зрізаємо кінчики з обох сторін, нарізаємо плід повздовжніми пластинками, які потім ріжемо кубиками. Якщо огірки немолоді, має сенс зрізати шкірку і видалити насінну серцевину.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо його дрібними кубиками. Зелені пір’я також моєму і подрібнюємо дрібними поперечними шматочками.
Банку консервованої кукурудзи розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк. Даємо стекти зайвої рідини.
У салатниці змішати нарізані компоненти: соломку кальмарів, кубики крабових паличок, подрібнені яйця, шматочки огірків, обидва види цибулі і консервовану кукурудзу. Додаємо майонез за смаком і чорний мелений перець. Перемішуємо всі інгредієнти і пробуємо салат на смак. При необхідності додатково додаємо сіль.
Готовий салат подаємо в загальній салатниці або порційно, прикрасивши поверхню свіжою зеленню. Рекомендується вживати відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Крабовий салат з кукурудзою без рису Салат з кальмарами і кукурудзою Салат з кальмарами, крабовими паличками і кукурудзою Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салат з крабовими паличками і огірком Салат з крабовими паличками і яйцем Салат з крабовими паличками, кальмарами, яйцем і кукурудзою Салат з крабовими паличками, кукурудзою, яйцем і майонезом