Ніжний салат з кальмарами з дуже цікавою ноткою. А все тому, що кальмари в ньому – копчені. Звичайно, салат можна приготувати і з просто вареними кальмарами, але якщо є бажання спробувати щось новеньке, беремо саме копчені. Продаються вони цілісним шматком, до якого дуже легко поцупити шкірку. М’ясисту ароматну м’якоть зручно шаткувати – салат готується дійсно швидко. Таке блюдо вдало підходить в якості холодної закуски – чудово збуджує апетит.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмар копчений – 120 гр.
  • Картопля (варена) – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Огірки – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Рецепт салату з кальмарами, картоплею, яйцем і огірком гранично простий! Попередньо потрібно відварити картоплю і яйця. Картопля ретельно промиваємо, заливаємо водою і варимо в мундирі, додавши трохи солі у воду. Коли бульби стануть м’якими, знімаємо каструлю з плити, зливаємо відвар, а картопля обдаємо холодною водою, щоб швидше охолонув.

Яйця варимо круто. Після варіння заливаємо їх холодною водою і даємо повністю охолонути.

Кальмар звільняємо від поверхневої щільної плівки – сходить вона легко, досить підчепити ножем з краю.

М’якоть кальмара нарізаємо тонкими смужками або невеликими кубиками.

Остиглий картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками.

Яйця чистимо від шкаралупи і нарізаємо кубиками, співмірними з нарізкою картоплі.

Огірок промиваємо, обсушуємо і ріжемо дрібними шматочками. Якщо плід немолодий, то насінну шкірку і серцевину краще видалити.

В салатницю відповідного розміру перешкодимо шматочки кальмара, кубики картоплі і яєць, а також часточки огірка.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Подрібнюємо на дрібні шматочки, які також висипаємо в салатницю.

Заправляємо салат майонезом, перемішуємо і пробуємо на смак. При необхідності кладемо додатково сіль і чорний мелений перець.

Петрушку промиваємо, обсушуємо і обриваємо ніжні листочки. Поверхню салату прикрашаємо зеленню. Готового блюда можна дати настоятися в холодильнику пару годин перед подачею – так він стане ніжніше і соковитіше.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і огірком Салат з кальмарами і цибулею Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салат з кальмарами, яйцем і цибулею Салат з кальмарами, яйцем, огірком і цибулею