Інгредієнти для цього салату зовсім прості, але вигляд і смак у готової закуски дуже цікавий. Вся справа – в незвичайному оформленні і нестандартної подачі звичних продуктів. Такий салат просто готувати для домашнього столу, так і не соромно подати гостям. Всі подробиці приготування – нижче в покроковому рецепті.ності.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Крабові палички – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сир Пармезан – 120 гр.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати салат з крабовими паличками, огірком, помідорами і сиром просто! Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
Яйця відварюємо до твердого жовтка, заливаємо холодною водою, даємо охолонути, після чого очищаємо. В окрему миску варені яйця натираємо на крупній тертці.
Крабові палички звільняємо від упаковки і натираємо на тій терці, що і яйця, в ту ж миску.
Додаємо майонез, сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо – виходить густа пастоподібна маса.
Помідори промиваємо, обсушуємо і ріжемо ножем на невеликі кубики. Виділяється при нарізці сік зливаємо і для приготування салату далі не використовуємо.
Огірки миємо і зрізаємо шкірку. М’якоть ріжемо на маленькі кубики.
Беремо плоске сервірувальну тарілку і викладаємо на неї половину маси з яєць і крабових паличок. Вирівнюємо в пласт.
Поверх розподіляємо кубики огірків рівним шаром.
Далі кладемо на огірки частину маси, вирівнюємо, намагаючись формувати салат правильної круглої форми.
Наступний шар – шматочки помідорів. Злегка солимо їх і присипаємо чорним меленим перцем.
На томати викладаємо сирну стружку, вирівнюємо її. Салат готовий. Ставимо його в холодильник і охолоджуємо протягом години. Перед подачею поверхню прикрашаємо зеленню.
Приємного апетиту!
Крабовий салат Крабовий салат без рису з огірком Крабовий салат з сиром і майонезом Салат з крабовими паличками і сиром Салат з крабовими паличками і яйцем Салат з крабовими паличками, помідорами і сиром Салат з крабовими паличками, яйцем і капустою