Дуже легкий, свіжий салат з креветок і зелені. Готується швидко, виглядає апетитно, містить безліч вітамінів і мікроелементів. Цитрусовий акцент ідеально доповнює свіжу зелень і підкреслює ніжність креветок. Відмінне блюдо для легкого й корисного вечері.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Зелень – 1 пучок
  • Креветки Королівські – 14 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Лайм або Лимон – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Базилік свіжий – 1 гілка
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з креветками і зеленню. Креветки добре промиваємо холодною водою, панцир акуратно знімаємо. Для приготування маринаду в окремому посуді змішуємо оливкова олія (2 столові ложки), сіль, чорний мелений перець за смаком, пропущений через прес часник. Лайм або лимон промиваємо гарячою водою, обсушуємо, спеціальним ножем або дрібної теркою знімаємо цедру. Розрізаємо на дві половини і вичавлюємо сік. У посуд з оливковою олією, додаємо дві столові ложки лимонного соку і чайну ложку цедри. Все добре перемішуємо, опускаємо в суміш креветки, акуратно перевертаємо їх, щоб повністю занурити в маринад. Залишаємо постояти кілька хвилин.

Салатну зелень і добре промиваємо обсушуємо. Викладаємо її в глибоку салатницю. Великі листя можна порвати руками на шматочки дрібніші.

Огірок промиваємо й обсушуємо. Зрізаємо кінчики. Гострим ножем нарізаємо тонкими, плоскими, лентообразными пластинками. Для цієї мети також зручно скористатися ножем для чищення овочів з прорізом. Нарізані огірки кладемо в салатницю до зелені і поливаємо зверху двома столовими ложками оливкової олії. Додаємо сіль і перець по смаку, перемішуємо з допомогою двох вилок.

Апельсин промиваємо гарячою водою, обсушуємо, знімаємо цедру і видавлюємо сік з однієї половинки. У салатницю вливаємо сік і кладемо цедру, перемішуємо з допомогою двох вилок.

На плиті добре розігріваємо суху сковорідку, кладемо в неї креветки.

Обсмажуємо кілька хвилин з кожного боку до повної готовності.

На порційні тарілки викладаємо салатну зелену суміш з заправкою. Наверх укладаємо теплі обсмажені креветки. Гілочку базиліка дрібно нарізаємо і посипаємо салат. Подавати рекомендується відразу ж після приготування, поки креветки не охололи, зелень максимально свіжа, а заправка не втратила свого аромату.

Приємного апетиту!

Салат з креветками і апельсином Салат з креветками і овочами Салат з креветками і огірками Салат з креветками і часником Салати з креветками