Хочу поділитися ідеальним, на мій погляд, рецептом салату з креветками, руколою і сиром для зустрічі неочікуваних гостей. Рецепт дуже швидкий і простий. Салат виходить надзвичайно смачною з неймовірним поєднанням смаків.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Рукола – 1 пучок
- Сир Фета – 30 гр.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Креветки свіжі (очищені) – 6 шт.
- Яйце перепелине – 3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Кунжут – для прикраси
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати салат з креветками, руколою і сиром? Пучок рукколи замочіть в холодній воді на 10-15 хвилин, щоб салат залишався хрустким. Рукколу вийміть з води і струсіть від зайвої вологи, викладіть на паперовий рушник.
Помідори черрі ретельно вимийте під прохолодною проточною водою, а потім обсушити за допомогою кухонного або паперового рушника. Креветки очистити від панцира і кишечника. Сир «Фета» наріжте середнім кубиком.
Підготовлену рукколу викладіть на тарілку або блюдо для подачі. Додайте нарізаний сир. Помідори черрі розрізати навпіл і викладіть на рукколу. Перепелині яйця відваріть приблизно 3-4 хвилини. Потім повністю остудіть. Після чого очистіть від шкаралупи, розрізати уздовж і викладіть на салат. Креветки рівномірно розподіліть по салату.
Приготуйте заправку. Змішайте лимонний сік з оливковою олією. Ретельно перемішайте. Салат полийте приготованою заправкою, присипте насінням кунжуту, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.
Готовий салат з креветками, руколою і сиром подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і руколою Салат з креветками і яйцями Салат з креветками, помідорами і сиром Салат з креветками, яйцем і сиром Салати з креветками Салати з морепродуктами