Цей салат готується швидко і просто. Всі інгредієнти для нього доступні і знайдуться в кожному холодильнику. Якщо раптово прийшли гості, такий варіант частування підійде ідеально.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста пекінська – 0.5 шт.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Білий хліб – 4 – 5 скибочок
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
- Помідори черрі – 5 – 7 шт.
- Сир Пармезан – 50 – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Зелень – 2 гілки
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з куркою, сухариками та пекінською капустою. Ставимо варитися курячу грудку. Для цього в киплячу воду опускаємо грудку і на середній температурі варимо протягом 25-30 хвилин. Поки курка вариться, займемося приготуванням сухариків. З кожного скибочки хліба зрізаємо шкірку. Решту м’якоть нарізаємо на кубики розміром півтора-два сантиметри. На сковорідку наливаємо олію, нагріваємо до гарячого стану і кидаємо туди кубики білого хліба. Постійно помішуючи, підрум’янюємо сухарики зі всіх сторін. Рум’яні сухарики висипаємо на плоску тарілку в один шар, щоб вони не розм’якшилися. У разі, якщо немає часу, можна скористатися готовими сухариками в пакеті. Краще, якщо вони будуть зі смаком сиру.
Пекінську капусту розбираємо на листя. Ніжну листову частину нарізаємо великими смужками, тверді білі прожилки дрібніше ріжемо.
Відварну курячу грудку охолоджуємо і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон.
В глибокій салатниці з’єднуємо нарізану пекінську капусту, шматочки відвареної курки і сухарики. Заправляємо майонезом інгредієнти і акуратно перемішуємо.
Перед подачею зверху посипаємо сиром, натертим на дрібній тертці, і прикрашаємо половинками помідорів черрі. Можна також прикрасити улюбленої зеленню.
Приємного апетиту!
Салати з куркою