Сьогодні ми відійдемо від класики і приготуємо салат з яскравим смаком і ароматом. Звичайний смак курячого філе, квасолі, свіжого салату і болгарського перцю вдало підкреслять яскравими фарбами незвичайної заправки з французької гірчиці, соусу чилі та оливкової олії. Здивуйте себе і своїх гостей такою новинкою!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Квасоля консервована – 1 банка
- Куряче філе – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Салат Айсберг – 0.5 шт.
- Дайкон – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 шт.
- Цибуля зелена – 2 – 3 пера
- Кріп – 3 гілки
- Масло оливкове – 5 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 2 ст. л.
- Кетчуп чилі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з квасолею і куркою, куряче філе промиваємо під проточною водою, кладемо в сотейник, заливаємо водою і відварюємо в підсоленій воді 20-25 хвилин. Готове філе дістаємо на дошку, даємо охолонути й нарізаємо невеликими шматочками.
Фіолетову і білу цибулини чистимо, миємо й нарізаємо тонкими півкільцями. Болгарський перець миємо, чистимо від серцевини і шаткуємо його тонкими скибочками.
У глибокій мисочці робимо заправку для салату: змішати оливкову олію, соєвий соус, французьку гірчицю і соус чилі, додаємо лимонний сік і все перемішуємо.
Відправляємо нарізану цибулю в заправку і залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин.
Дайкон чистимо від шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці.
В салатнику змішуємо дайкон, болгарський перець, курку і квасоля.
Айсберг добре промиваємо під проточною водою, відокремлюємо 1/2 і нарізаємо великими шматками. Відправляємо його в салатник.
Додаємо маринований цибулю з заправкою і все добре перемішуємо.
Готовий салат викладаємо на тарілку, прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Салати з куркою