Сьогодні ми відійдемо від класики і приготуємо салат з яскравим смаком і ароматом. Звичайний смак курячого філе, квасолі, свіжого салату і болгарського перцю вдало підкреслять яскравими фарбами незвичайної заправки з французької гірчиці, соусу чилі та оливкової олії. Здивуйте себе і своїх гостей такою новинкою!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Квасоля консервована – 1 банка
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Салат Айсберг – 0.5 шт.
  • Дайкон – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий (червоний) – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 2 – 3 пера
  • Кріп – 3 гілки
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 2 ст. л.
  • Кетчуп чилі – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з квасолею і куркою, куряче філе промиваємо під проточною водою, кладемо в сотейник, заливаємо водою і відварюємо в підсоленій воді 20-25 хвилин. Готове філе дістаємо на дошку, даємо охолонути й нарізаємо невеликими шматочками.

Фіолетову і білу цибулини чистимо, миємо й нарізаємо тонкими півкільцями. Болгарський перець миємо, чистимо від серцевини і шаткуємо його тонкими скибочками.

У глибокій мисочці робимо заправку для салату: змішати оливкову олію, соєвий соус, французьку гірчицю і соус чилі, додаємо лимонний сік і все перемішуємо.

Відправляємо нарізану цибулю в заправку і залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин.

Дайкон чистимо від шкірки, промиваємо і натираємо на крупній тертці.

В салатнику змішуємо дайкон, болгарський перець, курку і квасоля.

Айсберг добре промиваємо під проточною водою, відокремлюємо 1/2 і нарізаємо великими шматками. Відправляємо його в салатник.

Додаємо маринований цибулю з заправкою і все добре перемішуємо.

Готовий салат викладаємо на тарілку, прикрашаємо рубаною зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салати з куркою