Соковитий, поживний, дуже ситний салат з копченої курки, квасолі і болгарського перцю. Це неймовірне поєднання смаків, від якого неможливо відірватися. Доповнить будь-який гарнір і зробить його ще апетитніше!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Копчена курка – 450 гр.
  • Квасоля консервована – 300 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Зелень – за смаком
  • Майонез – 30 – 40 гр.
  • Окріп – 100 мл
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з копченою куркою, квасолею і болгарським перцем. Цибулю чистимо від лушпиння, ріжемо його півкільцями і замочуємо в маринаді з води, оцту, 1 ч. л. солі і 1 ст. л. цукрового піску. Залишаємо його на 20 хв.

Тепер копчену курку нарізаємо невеликими шматочками.

Перець промиваємо, розрізаємо на половинки і чистимо від насіння. Видаляємо плодоніжки й нарізаємо перець кубиками, приблизно такого ж розміру, як і курку.

Зелень миємо й подрібнюємо.

Зливаємо воду з квасолі і з’єднуємо всі інгредієнти в глибокій мисці.

Додаємо перець, копчену курку, мариновану цибулю, зелень і заправляємо майонезом.

За смаком солимо і приправляємо меленим перцем салат.

Приємного апетиту!

Салати з куркою