Салат з цими морепродуктів буде у вас чудовим блюдом і для перекусу, і для обіднього столу. Він порадує вас соковитістю і м’якістю смаку маринованих мідій і легким морським ароматом. Готується дуже швидко. У салат додамо трохи солодкого перцю, що наситить його свіжістю і приємним запахом.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Мідії в маринаді – 0.2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Листовий салат – 4 – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
  • Петрушка – за смаком
  • Кріп – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з маринованими мідіями цікаво! Помийте солодкий перець (візьміть червоний, щоб надати салату яскравий і насичений колір) і видаліть у нього плодоніжку і насіння. Листя салату і петрушку з кропом обполосніть холодною водою. Цибулю почистіть і розріжте навпіл.

Очищений перець нашаткуйте соломкою, а потім поріжте на невеликі кубики. Помістіть його в окрему мисочку.

Нашаткуйте половинку цибулини на маленькі кубики і додайте їх до нарізання перцю.

Вимиті цибулю і петрушку обсушити паперовою серветкою і дрібно наріжте. Посипте нарізаною зеленню перець з цибулею.

Додайте до цих інгредієнтів мариновані мідії, полийте маринадом з банки, і все добре розмішайте. Додатково олії в салат додавати не треба.

На плоску тарілку розкладіть промиті салатні листя. На них викладіть приготований салат і трохи полийте його свіжим соком лимона.

Смачний і легкий салатик з маринованими мідіями можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Салати з морепродуктами