Салат з цими морепродуктів буде у вас чудовим блюдом і для перекусу, і для обіднього столу. Він порадує вас соковитістю і м’якістю смаку маринованих мідій і легким морським ароматом. Готується дуже швидко. У салат додамо трохи солодкого перцю, що наситить його свіжістю і приємним запахом.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Мідії в маринаді – 0.2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Листовий салат – 4 – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0.5 головок
- Петрушка – за смаком
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з маринованими мідіями цікаво! Помийте солодкий перець (візьміть червоний, щоб надати салату яскравий і насичений колір) і видаліть у нього плодоніжку і насіння. Листя салату і петрушку з кропом обполосніть холодною водою. Цибулю почистіть і розріжте навпіл.
Очищений перець нашаткуйте соломкою, а потім поріжте на невеликі кубики. Помістіть його в окрему мисочку.
Нашаткуйте половинку цибулини на маленькі кубики і додайте їх до нарізання перцю.
Вимиті цибулю і петрушку обсушити паперовою серветкою і дрібно наріжте. Посипте нарізаною зеленню перець з цибулею.
Додайте до цих інгредієнтів мариновані мідії, полийте маринадом з банки, і все добре розмішайте. Додатково олії в салат додавати не треба.
На плоску тарілку розкладіть промиті салатні листя. На них викладіть приготований салат і трохи полийте його свіжим соком лимона.
Смачний і легкий салатик з маринованими мідіями можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Салати з морепродуктами