Легкий і швидкий варіант для вечері – салат з морепродуктів. Оцініть оригінальне поєднання креветок, соковитого апельсина і руколи. Корисна закуска здивує вас своїм особливим смаком.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Креветки свіжі – 200 гр.
  • Рукола – 100 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з креветками, апельсинами і руколою. Червоний цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями, потім відправляємо його в тарілку і поливаємо соком половини лимона. Маринуємо деякий час.

Знімаємо шкірку з апельсина, акуратно виймаємо кісточки. Фрукт нарізаємо на середні шматочки.

Очищаємо креветки і обсмажуємо їх на сковороді до готовності. Морепродукт повинен придбати рум’янець.

Знову нагріваємо сковороду і підсушуємо на ній кунжут. Достатньо 1-2 хвилин.

В салатницю викладаємо рукколу, шматочки апельсина, креветки і ріпчасту цибулю, маринований в лимонному соці. В окремому посуді змішуємо кунжут, сіль, перець і оливкове масло. Поливаємо заправкою інгредієнти. Салат готовий до подачі!

Салат з креветками і апельсином Салат з креветками і руколою Салати з креветками Салати з морепродуктами