Коли буденні салати набили оскому й хочеться чого-небудь незвичайного, саме час згадати про салат з мідіями. Святковий, гурманський варіант легкого салату з мідіями і сиром здивує новим, насиченим смаком. Рукола і кедрові горішки вдало доповнюють морепродукти. До такого салату ідеально підійде келих білого сухого вина.
Інгредієнти: на 2 порції.
- заморожені Мідії очищені – 100 гр.
- Кільця кальмара – 50 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Зелень – 100 гр.
- Сир Моцарелла – 100 гр.
- Кедрові горіхи – 50 гр.
- Помідори черрі – 8 шт.
- Масло оливкова – 10 мл
- Прованські трави – 10 гр.
- Соєвий соус – 10 мл
- Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт салату з мідіями і сиром гранично простий! Сковороду з рослинним маслом ставимо на плиту і розігріваємо до гарячого стану. Викладаємо заморожені мідії і кільця заморожених кальмарів і на средневысокой температурі плити, обсмажуємо морепродукти до готовності протягом 5-7 хвилин. В кінці обсмажування додаємо трохи солі і чорного меленого перцю.
Помідори черрі промиваємо, обсушуємо і нарізаємо четвертинками. Якщо використовуєте звичайні помідори, то їх слід нарізати невеликими кубиками. Виділився при нарізці сік слід злити. Моцарелу злегка віджимаємо від розсолу і нарізаємо кожен кульку четвертинками або тонкими часточками.
Для приготування заправки в невеликій піалі змішуємо оливкова олія холодного віджиму, прованські трави, соєвий соус і бальзамічний оцет. Збовтуємо всі разом вінчиком або виделкою і даємо постояти п’ять-десять хвилин, щоб трави злегка розм’якшилися і «віддали» аромат в заправку.
Зелень рукколи промиваємо, обсушуємо. За бажанням, можна порвати листя на менші шматочки. Укладаємо рукколу в широку салатницю. Поливаємо трохи приготовленої заправкою.
На сухій сковороді обсмажуємо до легкого рум’янцю кедрові горішки протягом 3-4 хвилин. Знімаємо сковороду з плити, витягаємо горішки і даємо їм повністю охолонути. На подушці з руколи розкладаємо обсмажені і остиглі мідії з кільцями кальмара. Далі в довільному порядку укладаємо четвертинки помідорів чері і скибочки моцарели. Поливаємо зверху отриманий салат приготовленої заправкою. Висипаємо на поверхню кедрові горішки – вони візуально прикрасять салат і додадуть смаку насиченість. Рекомендується подавати салат до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Салат з кальмарами і помідорами Салат з кальмарами, сиром і помідорами Салати з морепродуктами