Вашій увазі представлений красивий, корисний і смачний салат. Він з першого погляду приваблює своєю незвичністю. Такий салат чудово прикрасить святковий стіл, а також стане сюрпризом для близьких. Спробуйте приготувати салат за цим рецептом і ви здивуєтеся його особливому смаку і аромату.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Мідії мариновані – 200 гр.
- Сир Пармезан – 70 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Салатна суміш – 200 гр.
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт салату з мідіями і яйцем і сиром гранично простий! Для початку необхідно відварити курячі яйця. Залийте воду в каструлю, опустіть туди яйця і поставте на середній вогонь. Трохи підсолити і варити їх до готовності. По часу це приблизно 10 хвилин.
Після готовності яєць заливаємо їх крижаною водою, щоб вони швидше охололи. Потім знімаємо шкаралупу і нарізаємо яйця так, як вам зручніше і звичніше. Можна кубиком, можна соломкою, можна в довільному порядку.
Беремо тертку і з її допомогою подрібнюємо сир.
Під проточною водою промиваємо салатні листя. Після обсушування подрібнюємо їх руками або ріжемо ножем. Якщо листя дрібні, то залишайте їх цілими. Потім складаємо листя у миску для салату. Туди ж відправляємо інші інгредієнти – тертий сир, нарізані яйця. Відкриваємо банку з маринованими мідіями, акуратно витягаємо їх і також додаємо в салат.
При подачі салату до столу додаємо за смаком майонез. За бажанням майонез сміливо можна замінити оливковою або рослинним маслом.
Приємного вам апетиту!
Салати з морепродуктами