Вашій увазі представлений красивий, корисний і смачний салат. Він з першого погляду приваблює своєю незвичністю. Такий салат чудово прикрасить святковий стіл, а також стане сюрпризом для близьких. Спробуйте приготувати салат за цим рецептом і ви здивуєтеся його особливому смаку і аромату.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Мідії мариновані – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 70 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Салатна суміш – 200 гр.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт салату з мідіями і яйцем і сиром гранично простий! Для початку необхідно відварити курячі яйця. Залийте воду в каструлю, опустіть туди яйця і поставте на середній вогонь. Трохи підсолити і варити їх до готовності. По часу це приблизно 10 хвилин.

Після готовності яєць заливаємо їх крижаною водою, щоб вони швидше охололи. Потім знімаємо шкаралупу і нарізаємо яйця так, як вам зручніше і звичніше. Можна кубиком, можна соломкою, можна в довільному порядку.

Беремо тертку і з її допомогою подрібнюємо сир.

Під проточною водою промиваємо салатні листя. Після обсушування подрібнюємо їх руками або ріжемо ножем. Якщо листя дрібні, то залишайте їх цілими. Потім складаємо листя у миску для салату. Туди ж відправляємо інші інгредієнти – тертий сир, нарізані яйця. Відкриваємо банку з маринованими мідіями, акуратно витягаємо їх і також додаємо в салат.

При подачі салату до столу додаємо за смаком майонез. За бажанням майонез сміливо можна замінити оливковою або рослинним маслом.

Приємного вам апетиту!

Салати з морепродуктами