Яскравий, соковитий і вітамінний, такий салат точно без уваги не залишиться. Мідії в складі роблять його особливим і навіть святковим – адже це не просто суміш свіжих овочів. А пікантна заправка пов’язує смаки всіх інгредієнтів воєдино.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Мідії – 500 гр.
  • Яйце (круто) – 3 шт.
  • Біле сухе вино – 100 мл
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кінза – 3 – 4 гілки
  • Оцет малиновий – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець білий горошок – за смаком
  • Масло оливкове – 1 – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Базилік свіжий – 7 – 8 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт приготування салату з мідіями і яйцем смачний! Готуємо продукти для салату. Відварюємо яйця, промиваємо й обсушуємо овочі та зелень. Мідії розморожуємо, промиваємо.

Гострим ножем нарізаємо цибулю і часник дрібними шматочками.

Розігріваємо масло в сковорідці і висипаємо туди цибулю з часником. Пасеруємо до прозорості шматочків лука.

Кладемо в сковорідку до цибулі з часником мідії, заливаємо білим вином і на високій температурі плити тушкуємо протягом 5-6 хвилин. Додаємо сіль і перець по смаку, перемішуємо.

Після закінчення гасіння одразу дістаємо мідії шумівкою і перекладаємо їх в окремий посуд. Даємо повністю охолонути.

Для заправки в миску викладаємо пропущений через прес часник. Заливаємо оливковою олією. Листя базиліка дрібно ріжемо і відправляємо в миску. Вливаємо сік лимона або лайма. Добре перемішуємо.

петрушку Дрібно ріжемо і кінзу.

Помідори розрізаємо на шматочки, надмірна сік зливаємо. Перець очищаємо і нарізаємо тонкими смужками. Зелений салат рвемо на великі шматки руками. В широкій салатниці змішуємо шматки зеленого салату, помідори, перець і нарубану зелень.

Заливаємо овочі приготовленої заправкою, перемішуємо з допомогою двох вилок.

На порційну тарілку для подачі викладаємо салат, зверху укладаємо мідії. Поверх збризкуємо трохи малиновим оцтом.

Варені яйця очищаємо і нарізаємо впоперек на рівні кружечки. Викладаємо кружечки зверху на салат, злегка присипаємо меленим білим перцем і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Салати з морепродуктами