Печінка – корисний вид субпродукту, багатий залізом. З печінки зазвичай готують основні страви, закуски і паштети. Я рекомендую вам приготувати теплий салат з курячою печінкою і яблуками. Цікаве поєднання продуктів не залишить вас байдужими.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Яблука – 2 шт.
- Куряча печінка – 200 гр.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Мед – 0.5 ч. л.
- Зелень – за бажанням
- Сир бринза – за бажанням
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з печінкою і яблуками. Поставте невелику каструлю з водою на вогонь. Доведіть до кипіння. Яблука добре помийте, наріжте на 4-6 частин залежно від розміру яблук, видаливши з них серцевину. У киплячу воду викладіть часточки яблук, додайте спеції за смаком (гвоздика, запашний перець).
Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть попередньо промиту і просушену курячу печінку і обсмажте на невеликому вогні з двох сторін. Посоліть і поперчіть готову печінку.
Приготуйте заправку для салату. Прямо в салатнику змішайте оливкова олія, лимонний сік, мед і гірчицю. Все добре перемішайте. Додайте сіль і перець за смаком. Розмішайте заправку.
Приготовані яблука злийте з допомогою сита і відправте в салатник з заправкою.
Готову печінку відправте до яблук і все ретельно перемішайте.
Наявну зелень промийте і просушіть. Салат викладіть на тарілку, прикрасьте свіжою зеленню і бринзою. Бринзу можна замінити сиром і сиром фета.
Сервірований салат подавайте до столу в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Салати з куркою