Повітряний салат з пекінською капустою, зернами граната, кислинкою ананаса і ніжними креветками – звучить дуже апетитно. Смак салату досить контрастний: зерна граната помітно освіжають ніжну капусту з креветками. Сметанний соус додає пікантною кислинки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста пекінська – 500 гр.
  • Креветки свіжі – 500 гр.
  • Ананас консервований – 500 гр.
  • Гранат – 0.5 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з пекінською капустою і гранатом? Займемося підготовкою креветок: заливаємо їх окропом і варимо протягом двох хвилин. Відразу після закінчення варіння, креветки відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідини. Креветкам даємо охолонути й обсушуємо їх за допомогою паперового рушника.

Листя пекінської капусти промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Варто зазначити, що для салату краще використовувати ніжну верхню частину аркуша, але не грубі прожилки. Шматочки нарізаною пекінської капусти відразу укладаємо в широку салатницю.

Банку з консервованими ананасами розкриваємо, ананаси викладаємо на друшляк і даємо повністю стекти сиропу. Розрізаємо ананаси шматочками, кладемо їх у салатницю до капусти. Гранат розрізаємо навпіл, зерна дістаємо і висипаємо їх у салатницю. Остиглі креветки також додаємо в салат до решти інгредієнтів.

Для приготування заправки, змішати в окремій піалі сметану, оливкова олія, лимонний сік, гірчицю в зернах, сіль і чорний мелений перець за смаком. Збовтуємо всі разом віночком або вилкою.

Отриманої поливаємо заправкою салат, акуратно перемішуємо з допомогою двох вилок і даємо постояти протягом десяти хвилин. Подаємо до столу, прикрасивши за бажанням, улюбленої зеленню.

Приємного апетиту!

Салат з креветками і ананасом Салат з креветками і пекінською капустою Салати з креветками Салати з морепродуктами