Повітряний салат з пекінською капустою, зернами граната, кислинкою ананаса і ніжними креветками – звучить дуже апетитно. Смак салату досить контрастний: зерна граната помітно освіжають ніжну капусту з креветками. Сметанний соус додає пікантною кислинки.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Капуста пекінська – 500 гр.
- Креветки свіжі – 500 гр.
- Ананас консервований – 500 гр.
- Гранат – 0.5 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з пекінською капустою і гранатом? Займемося підготовкою креветок: заливаємо їх окропом і варимо протягом двох хвилин. Відразу після закінчення варіння, креветки відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідини. Креветкам даємо охолонути й обсушуємо їх за допомогою паперового рушника.
Листя пекінської капусти промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Варто зазначити, що для салату краще використовувати ніжну верхню частину аркуша, але не грубі прожилки. Шматочки нарізаною пекінської капусти відразу укладаємо в широку салатницю.
Банку з консервованими ананасами розкриваємо, ананаси викладаємо на друшляк і даємо повністю стекти сиропу. Розрізаємо ананаси шматочками, кладемо їх у салатницю до капусти. Гранат розрізаємо навпіл, зерна дістаємо і висипаємо їх у салатницю. Остиглі креветки також додаємо в салат до решти інгредієнтів.
Для приготування заправки, змішати в окремій піалі сметану, оливкова олія, лимонний сік, гірчицю в зернах, сіль і чорний мелений перець за смаком. Збовтуємо всі разом віночком або вилкою.
Отриманої поливаємо заправкою салат, акуратно перемішуємо з допомогою двох вилок і даємо постояти протягом десяти хвилин. Подаємо до столу, прикрасивши за бажанням, улюбленої зеленню.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і ананасом Салат з креветками і пекінською капустою Салати з креветками Салати з морепродуктами