грузді Мариновані з цибулею – відмінна холодна закуска на святковий стіл. Заправлені невеликою кількістю сметани, яка вдало поєднується з грибами і надає їм вершковий смак, вони чудово підійдуть до будь-якої м’ясної страви і з легкістю стануть альтернативою багатьом ситним салатів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- чорні Грузді – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сметана 20% – 100 гр.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Кріп – 3 – 4 гілки
Процес приготування:
Як приготувати салат з солоними груздями? Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями.
Солоні грузді промиваємо під прохолодною проточною водою. Якщо гриби занадто солоні – можна вимочити їх близько години в холодній воді. Потім нарізаємо гриби невеликими шматочками.
Гілочки кропу промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб він трохи обсох. Потім кріп дрібно рубаємо ножем.
В салатник викладаємо нарізані гриби і цибулю, додаємо перець та кріп. Заправляємо салат сметаною і добре перемішуємо.
готовий салат залишаємо на 10-15 хвилин, щоб трохи просочилася сметаною, після чого подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Як приготувати грузді - рецепти