грузді Мариновані з цибулею – відмінна холодна закуска на святковий стіл. Заправлені невеликою кількістю сметани, яка вдало поєднується з грибами і надає їм вершковий смак, вони чудово підійдуть до будь-якої м’ясної страви і з легкістю стануть альтернативою багатьом ситним салатів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • чорні Грузді – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана 20% – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Кріп – 3 – 4 гілки

Процес приготування:

Як приготувати салат з солоними груздями? Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями.

Солоні грузді промиваємо під прохолодною проточною водою. Якщо гриби занадто солоні – можна вимочити їх близько години в холодній воді. Потім нарізаємо гриби невеликими шматочками.

Гілочки кропу промиваємо і викладаємо на кухонний рушник, щоб він трохи обсох. Потім кріп дрібно рубаємо ножем.

В салатник викладаємо нарізані гриби і цибулю, додаємо перець та кріп. Заправляємо салат сметаною і добре перемішуємо.

готовий салат залишаємо на 10-15 хвилин, щоб трохи просочилася сметаною, після чого подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Як приготувати грузді - рецепти