Для романтичної вечері на двох до келиху червоного вина відмінно підійде французький овочевий салат з тунцем, яйцем і квасолею. Страва містить багато овочів і зелені, прянощів, заправляється соком лимона і оливковим маслом


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Тунець консервований – 100 гр.
  • Квасоля біла – 100 гр.
  • Яйце перепелине – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 140 гр.
  • Огірки – 100 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 100 гр.
  • Листовий салат – 3 аркуша
  • Анчоуси – 110 гр.
  • Цибуля фіолетовий – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Масло оливкове – за смаком
  • Лимонний сік – за смаком
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Чебрець свіжий – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з тунцем, квасолею і яйцем. Яйце відварити в солоній воді близько 7-10 хв. після закипання. Охолодити і очистити. У сковороді розжарити олію, викласти туди очищений і поросяти, ягняти зубчик часнику, промиту варену квасолю.

Суміш з квасолі і часнику посипати сіллю і перцем. Коли часник засмажиться, а квасоля придбає рум’яну скоринку, зняти сковороду з плити. Якщо використовується консервована квасоля, цей крок можна пропустити.

Чисті помідори порізати навпіл, видалити серцевину. Кожну половину розрізати на 6 тонких скибочок. Скласти в миску. Яйце дрібно покришити і посипати ним томати.

У болгарського перцю зрізати боки і нашаткувати тонкими смужками. Додати до томатів.

Огірок вимити, не знімати шкірку. Порізати плід навпіл, а потім кожну половину нарізати уздовж тонкими брусочками. Покласти до овочів.

Чисті салатні листя порвати руками і додати в салатник.

Солодкий фіолетовий цибулю нарізати тонкими півкільцями.

Приготувати заправку, змішавши сік половини лимона, сіль, оливкова олія, чорний мелений перець, мелконарезанного петрушку.

Салат заправляється перед подачею, щоб овочі не почали випускати сік.

Прикрасити салат теплою квасолею. Зверху викласти анчоуси.

Шматочки тунця викласти поверх салату.

Салат можна приправити сушеним чебрецем або прованськими травами.

Приємного апетиту!

Новости