Це блюдо – справжнє джерело мікроелементів. Салат з креветками багатий магнієм, калієм, цинком і йодом, яких так не вистачає в наших широтах. Особливий пряний аромат надає салату середземноморська рукола. Легкий, з оригінальним смаком, такий салат відмінно доповнить святковий стіл.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Креветки свіжі – 200 гр.
- Помідори Мікадо – 250 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Маслини – 20 шт.
- Рукола – 1 пучок
- Сир Пармезан – 80 гр.
- Кунжут – 3 – 4 ч. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт салату з смаженими креветками гранично простий! Готові креветки відразу обсмажуємо на сковороді на рослинному маслі протягом 7-10 хв. Якщо ж креветки не відварені попередньо, то це треба обов’язково зробити перед обсмаженням.
У процесі смаження креветок, збризкуємо їх соком лимона.
Всі овочі добре промиваємо. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо його смужками. Маслини будемо нарізати кружками, а помідори – невеликими шматочками.
Насіння кунжуту злегка обсмажуємо до золотистого кольору.
Зелень промиваємо. Поділяємо рукколу листочками.
Половинку сиру нарізаємо тонкими смужками або ж можна натерти його на крупну тертку. Решту також нарізаємо, вона піде на прикрасу салату.
Тепер відправляємо всі інгредієнти в глибоку миску, додаємо сіль і перець за смаком і заправляємо оливковою олією. Розмішуємо.
Приємного апетиту!
Салат з креветками і болгарським перцем Салат з креветками і помідорами Салат з креветками, помідорами, пармезаном і руколою Салати з креветками Салати з морепродуктами