Апетитне блюдо тюркської кухні легко приготувати в домашніх умовах. Використайте швидкий рецепт з готового листкового тіста. Соковитий смак та яскравий аромат закуски додасть начинка їх м’ясного фаршу і цибулі.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 кг
- Фарш м’ясний – 450 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кунжут – 1 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування самси з фаршем і цибулею з готового листкового тіста в духовці. Розморожуємо м’ясний фарш і додаємо до нього сіль і мелений перець за смаком.
Подрібнюємо цибулю і викладаємо його до м’ясної начинки. Ретельно розмішуємо вміст.
Розморожуємо готове листкове тісто, злегка розкачуємо його і ділимо на рівні за розміром квадратики.
У центр кожного квадрата кладемо по столовій ложці фаршу з цибулею і спеціями.
Загортаємо продукт в трикутник і міцно склеюємо по краях. Можна надовить зубчиками виделки.
Розкладаємо заготовки по деку з пергаментом. Зверху обмазуємо збитим яйцем для більш яскравого рум’янцю, посипаємо насінням кунжуту.
Випікаємо блюдо 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Готову страву виймаємо з духовки, даємо полежати 10 хвилин під рушником або кришкою і подаємо до столу. Самса з фаршем і цибулею готова!
Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею