Самса – ідеальне блюдо для любителів ситної випічки. Вона гарна в гарячому і холодному вигляді. Приготовані за цим рецептом пиріжки розлітаються зі столу з неймовірною швидкістю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Фарш м’ясний – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Кунжут – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати самсу з фаршем з готового листкового тіста в духовці? Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.

Змішайте в мисці фарш, цибулю, часник і зелень. Посоліть і приправте начинку за смаком.

Тісто розморозьте, розділіть на частини і розкачайте з них коржики.

На тісто покладіть трохи м’ясної начинки і скріпіть краю.

На деко покладіть аркуш пергаменту чи фольги. Розкладіть на деку заготовки швами вниз. Змастіть тісто збитим жовтком і посипати кунжутом.

Запікайте самсу при 180 градусах 30 хвилин. Випічка добре зарум’яниться і аромат буде розлітатися по всій квартирі.

Приємного апетиту!

Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною