Апетитну самсу можна приготувати з начинкою з соковитою гарбуза і картоплі. Блюдо східної кухні різноманітить ваш стіл і приємно порадує домашніх своїм смаком.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто бездріжджове або Листкове тісто дріжджове – 400 гр.
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати самсу з гарбузом і картоплею. Листкове тісто заздалегідь залишаємо в кімнатній температурі. Продукт повинен повністю розморозитися. Далі нарізами його тонкими кружечками.

Кожен коло розгортаємо в тонкий пласт.

В цей час готуємо начинку. Очищаємо картоплю натираємо його на крупній тертці. Отживаем від соку.

З гарбузом чинимо також: очищаємо, натираємо і віджимаємо. З’єднуємо обидва продукту і посипаємо їх сіллю зі спеціями.

Розкладаємо начинку по розкатаним колам тесту. З’єднуємо продукту разом, щоб утворився трикутник.

Розкладаємо заготовки по деку з пергаментом. Обмазуємо їх вбитих яйцем, посипаємо насінням і ставимо в духовку на 40 хвилин. Готуємо при температурі 180 градусів.

Самса з картоплею і гарбузом готова. Прикрашайте блюдо свіжою зеленню і подавайте до столу!

Самса з гарбузом Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з гарбузом