Поживна страва узбецької кухні легко приготувати в домашніх умовах. Оцініть яскравий рецепт самси з м’ясом і гарбузом. Страва приємно порадує соковитою начинкою і рум’яною скоринкою.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 2 шт.
  • Маргарин вершковий – 120 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • Гарбуз – 300 гр.
  • Баранина – 300 гр.
  • Баранячий жир – 20 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування самси з гарбузом і м’ясом по-узбецьки. Для тіста розбиваємо одне яйце, додаємо до нього половину розтопленого маргарину. Сюди ж просіваємо борошно з сіллю і цукром. Заливаємо масу окропом і вимішуємо до утворення щільного кома.

Розкачуємо тісто і звертаємо його в рулет. Кладемо продукт в морозилку на 30 хвилин, потім ріжемо його на тонкі шматки.

По кожному шматку проходимся качалкою. Робимо тонкі кружечки.

Розморожену баранину дрібно нарізаємо. З жиром чинимо також.

Для начинки м’ясо прокручуємо з жиром через м’ясорубку. Сюди ж додаємо подрібнену цибулю, терту і віджату гарбуз, сіль, спеції. Ретельно розмішуємо масу.

кожен розкатаний шматок тіста кладемо начинку і загортаємо продукт в трикутник. Обмазуємо блюдо залишилися збитим яйцем і випікаємо його 40 хвилин при 200 градусах.

Узбецька самса з м’ясом і гарбузом готова! Викладайте апетитне блюдо на тарілку і подавайте до столу!

Бездріжджове тісто для самси Самса Тісто для самси Узбецька самса