Готувати швидко і просто смачну випічку мріють усі господині. Пропонуємо вашій увазі один із самих нескладних рецептів приготування самси з листкового тіста. Для начинки будемо використовувати гарбуз.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Гарбуз – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сало свиняче – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут для посипання
Процес приготування:
Приступимо до приготування самси з гарбузом по-узбецьки з листкового тіста. Пласт готового листкового тіста тонко розкачайте і скрутіть в щільний рулет. Потім наріжте тісто брусками.
Для начинки змішайте дрібно нарізані цибулю, гарбуз і сало.
Начинку посоліть і приправте за смаком, добре перемішайте.
Шматки тіста розкачайте в тонкі коржі. На тісто викладіть трохи начинки, краї скріпіть в центрі і зробіть трикутний пиріжок.
Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки швами вниз. Збийте яйце в окремій мисці, змажте цією масою тісто і посипте його кунжутом. Запікайте самсу з гарбузом в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Самса з гарбузом Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового тіста з гарбузом Самса з листкового тіста з м'ясом Самса зі свининою Узбецька самса