Готувати швидко і просто смачну випічку мріють усі господині. Пропонуємо вашій увазі один із самих нескладних рецептів приготування самси з листкового тіста. Для начинки будемо використовувати гарбуз.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Гарбуз – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сало свиняче – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут для посипання

Процес приготування:

Приступимо до приготування самси з гарбузом по-узбецьки з листкового тіста. Пласт готового листкового тіста тонко розкачайте і скрутіть в щільний рулет. Потім наріжте тісто брусками.

Для начинки змішайте дрібно нарізані цибулю, гарбуз і сало.

Начинку посоліть і приправте за смаком, добре перемішайте.

Шматки тіста розкачайте в тонкі коржі. На тісто викладіть трохи начинки, краї скріпіть в центрі і зробіть трикутний пиріжок.

Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього заготовки швами вниз. Збийте яйце в окремій мисці, змажте цією масою тісто і посипте його кунжутом. Запікайте самсу з гарбузом в духовці при 200 градусах 25-30 хвилин. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Самса з гарбузом Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового тіста з гарбузом Самса з листкового тіста з м'ясом Самса зі свининою Узбецька самса