Поживна самса з гарбузом в домашніх умовах вийде соковитою і смачною. Страву можна приготувати вдома і подавати до обіднього столу в якості закуски.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Кефір – 1,5 склянки
- Масло вершкове – 150 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для начинки: –
- Гарбуз – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Масло соняшникове – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування самси з гарбузом в домашніх умовах. Підготуємо потрібне продукти за списком. Борошно просіваємо через сито. Кефіру маслу даємо полежати при кімнатній температурі.
В глибоку миску розбиваємо куряче яйце і заливаємо його кефіром. Розмішуємо.
В окремому посуді гасимо соду з оцтом.
На плиті розтоплюємо шматок вершкового масла.
В масу з кефіром всипаємо просіяне борошно і сіль. Вливаємо вершкове масло і соду, гашену оцтом. Починаємо вимішувати інгредієнти.
замішуємо Руками тісто до щільного стану.
Очищаємо від шкірки гарбуз. Плід ріжемо невеликими шматочками.
Натираємо на крупній тертці гарбуз і віджимаємо її від зайвої вологи.
Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо його.
Викладаємо цибулю, гарбуз. Сюди ж додаємо рослинне масло, сіль і чорний мелений перець. Ретельно розмішуємо начинку.
Повертаємося до тесту і ділимо його на невеликі кульки, кожен з них розгортаємо в тонкий коло.
По центру кожного кола викладаємо пікантну начинку з гарбуза. Загортаємо продукт у круглу форму.
В окремій мисці збиваємо залишився куряче яйце.
Самсу розкладаємо по листу. Тісто зверху обмазуємо збитим яйцем. Відправляємо страву на 30 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
Рум’яна самса з соковитою начинкою з гарбуза готова. Подаємо страву до столу!
Бездріжджове тісто для самси Самса з гарбузом Тісто для самси