Поживна самса з гарбузом в домашніх умовах вийде соковитою і смачною. Страву можна приготувати вдома і подавати до обіднього столу в якості закуски.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Гарбуз – 700 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Масло соняшникове – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування самси з гарбузом в домашніх умовах. Підготуємо потрібне продукти за списком. Борошно просіваємо через сито. Кефіру маслу даємо полежати при кімнатній температурі.

В глибоку миску розбиваємо куряче яйце і заливаємо його кефіром. Розмішуємо.

В окремому посуді гасимо соду з оцтом.

На плиті розтоплюємо шматок вершкового масла.

В масу з кефіром всипаємо просіяне борошно і сіль. Вливаємо вершкове масло і соду, гашену оцтом. Починаємо вимішувати інгредієнти.

замішуємо Руками тісто до щільного стану.

Очищаємо від шкірки гарбуз. Плід ріжемо невеликими шматочками.

Натираємо на крупній тертці гарбуз і віджимаємо її від зайвої вологи.

Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю і дрібно нарізаємо його.

Викладаємо цибулю, гарбуз. Сюди ж додаємо рослинне масло, сіль і чорний мелений перець. Ретельно розмішуємо начинку.

Повертаємося до тесту і ділимо його на невеликі кульки, кожен з них розгортаємо в тонкий коло.

По центру кожного кола викладаємо пікантну начинку з гарбуза. Загортаємо продукт у круглу форму.

В окремій мисці збиваємо залишився куряче яйце.

Самсу розкладаємо по листу. Тісто зверху обмазуємо збитим яйцем. Відправляємо страву на 30 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.

Рум’яна самса з соковитою начинкою з гарбуза готова. Подаємо страву до столу!

Бездріжджове тісто для самси Самса з гарбузом Тісто для самси