Легка, смачна, ніжна і поживна – це все самса. Пропонуємо оригінальний рецепт цієї страви з начинкою з курки та картоплі. Для основи можна взяти вже готове листкове тісто.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
  • Курячий фарш – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 2 – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 – 60 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати самсу з готового листкового тіста з куркою та картоплею, в курячий фарш додайте розтоплене вершкове масло і подрібнену ріпчасту цибулю, перемішайте.

Картоплю почистіть, помийте і натріть на крупній тертці.

Додайте картоплю до фаршу і добре перемішайте.

Потім додайте в начинку сіль, чорний перець, зіру за смаком, ще раз добре перемішайте.

Листкове тісто розділіть на 10-12 рівних шматків. Кожен розкачати в тонкий корж, викладіть на середину трохи начинки.

Скріпіть краю тесту так, щоб у вас вийшли пиріжки трикутної форми.

Заготовки розкладіть на деку, змастіть їх збитим яйцем і посипати кунжутом.

Запікайте самсу в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин. Самсу з куркою та картоплею подавайте в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною Узбецька самса