Легка, смачна, ніжна і поживна – це все самса. Пропонуємо оригінальний рецепт цієї страви з начинкою з курки та картоплі. Для основи можна взяти вже готове листкове тісто.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 500 гр.
- Курячий фарш – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Масло вершкове – 50 – 60 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зіра – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з готового листкового тіста з куркою та картоплею, в курячий фарш додайте розтоплене вершкове масло і подрібнену ріпчасту цибулю, перемішайте.
Картоплю почистіть, помийте і натріть на крупній тертці.
Додайте картоплю до фаршу і добре перемішайте.
Потім додайте в начинку сіль, чорний перець, зіру за смаком, ще раз добре перемішайте.
Листкове тісто розділіть на 10-12 рівних шматків. Кожен розкачати в тонкий корж, викладіть на середину трохи начинки.
Скріпіть краю тесту так, щоб у вас вийшли пиріжки трикутної форми.
Заготовки розкладіть на деку, змастіть їх збитим яйцем і посипати кунжутом.
Запікайте самсу в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин. Самсу з куркою та картоплею подавайте в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною Узбецька самса