Яловичина в міру жирне, але сухе м’ясо, тому додайте в начинку побільше цибулі. Тоді ваша самса з яловичої начинкою буде ніжною і соковитою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Петрушка – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Кардамон – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Часник сушений – за смаком
  • Часник – 1 зуб.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування самси з яловичиною з листкового тіста? В теплу воду додайте 30 грам розм’якшеного вершкового масла, сіль і яйце, перемішайте. Потім додайте дві склянки просіяного борошна. Борошно всипайте поступово частинами і замішують пружне еластичне тісто.

Розділіть тісто на чотири рівних частини, розкачайте їх в тонкі прямокутні пласти. Кожен прямокутник тіста змастіть розм’якшеним вершковим маслом, складіть їх один на одного і скрутіть щільний рулет. Перед тим, як розкачати тісто, потримайте його 10-15 хвилин в морозилці.

Для начинки змішайте подрібнене яловиче філе, цибуля, часник, зелень і приправи. Тісто наріжте на кілька рівних частин, розкачайте їх, покладіть на коржі начинку і скріпіть краю. У вас повинні вийти пиріжки трикутної форми.

На деко покладіть аркуш пергаменту. Потім розкладіть заготовки, за бажанням можна посипати їх кунжутом.

Запікайте самсу в духовці при 190 градусах протягом 30-40 хвилин. За 10 хвилин до готовності змастіть випічку збитим яйцем.

Подавайте самсу в теплому вигляді з чаєм або бульйоном.

Приємного апетиту!

Бездріжджове тісто для самси Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Узбецька самса