Для апетитною самси існує багато варіантів начинок. Приготуйте блюдо, наповнивши його картоплею та грибами. Поживна закуска різноманітить ваш стіл і порадує гостей.


Інгредієнти: на 18 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 600 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Кмин – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати самсу з картоплею і грибами? Розморожуємо листкове тісто при кімнатній температурі, після нарізаємо його на рівні за розміром кола.

Картоплю очищаємо і відварюємо до готовності у воді з сіллю. Після остуджуємо продукт і нарізаємо дрібними кубиками.

Печериці також подрібнюємо і обсмажуємо їх на рослинній олії, посоливши за смаком.

З’єднуємо картопля з грибами і викладаємо отриману масу в центр кожного кола. Звертаємо краю у формі квадрата або трикутника, посипаємо кмином і відправляємо блюдо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

Хрустка самса з ситної начинкою з картоплі та грибів готова. Можна подавати до столу!

Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Узбецька самса