Для апетитною самси існує багато варіантів начинок. Приготуйте блюдо, наповнивши його картоплею та грибами. Поживна закуска різноманітить ваш стіл і порадує гостей.
Інгредієнти: на 18 порц.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 600 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Печериці свіжі – 250 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Кмин – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати самсу з картоплею і грибами? Розморожуємо листкове тісто при кімнатній температурі, після нарізаємо його на рівні за розміром кола.
Картоплю очищаємо і відварюємо до готовності у воді з сіллю. Після остуджуємо продукт і нарізаємо дрібними кубиками.
Печериці також подрібнюємо і обсмажуємо їх на рослинній олії, посоливши за смаком.
З’єднуємо картопля з грибами і викладаємо отриману масу в центр кожного кола. Звертаємо краю у формі квадрата або трикутника, посипаємо кмином і відправляємо блюдо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Хрустка самса з ситної начинкою з картоплі та грибів готова. Можна подавати до столу!
Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Узбецька самса