Ситна і яскрава начинка для самси виходить з картоплі і сиру. Страва порадує своїм ніжним смаком і приємним ароматом свіжої випічки. Закуска підійде для домашніх сніданків, обідом і вечерь.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Тісто дріжджове – 1 кг
- Картопля – 4 шт.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 2 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування самси з картоплею і сиром. Листкове тісто розморожуємо природним способом, далі розділяємо його на рівні за розміром кола. Їх можна злегка розкачати. Щоб тісто не прилипало, можна використовувати борошно.
Чистимо і промиваємо картоплю. Нарізаємо продукт невеликими кубиками і обсипаємо сіллю і спеціями. Перемішуємо.
Твердий сир також поділяємо на кубики невеликого розміру. Додаємо інгредієнт до підготовленого овочу.
кожен коло тіста кладемо начинку з картоплі і сиру. Звертаємо заготовку в трикутник. Блюдо викладаємо на деко з фольгою, обмазуємо збитим яйцем і випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Самса з хрусткою скоринкою і начинкою з сиру і картоплі готова. Можна подавати до столу!
Самса Самса з картоплею Самса з сиром Узбецька самса