Ситна і яскрава начинка для самси виходить з картоплі і сиру. Страва порадує своїм ніжним смаком і приємним ароматом свіжої випічки. Закуска підійде для домашніх сніданків, обідом і вечерь.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Тісто дріжджове – 1 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування самси з картоплею і сиром. Листкове тісто розморожуємо природним способом, далі розділяємо його на рівні за розміром кола. Їх можна злегка розкачати. Щоб тісто не прилипало, можна використовувати борошно.

Чистимо і промиваємо картоплю. Нарізаємо продукт невеликими кубиками і обсипаємо сіллю і спеціями. Перемішуємо.

Твердий сир також поділяємо на кубики невеликого розміру. Додаємо інгредієнт до підготовленого овочу.

кожен коло тіста кладемо начинку з картоплі і сиру. Звертаємо заготовку в трикутник. Блюдо викладаємо на деко з фольгою, обмазуємо збитим яйцем і випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Самса з хрусткою скоринкою і начинкою з сиру і картоплі готова. Можна подавати до столу!

Самса Самса з картоплею Самса з сиром Узбецька самса