Оригінальний і простий рецепт приготування самси. Ці пиріжки з задоволенням їдять дорослі і діти. Готується самса з ніжним курячим м’ясом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати самсу з куркою з листкового дріжджового тіста в духовці, тісто розгорніть, прикрийте харчовою плівкою і залиште розморожуватися при кімнатній температурі. Потім наріжте його на кубики.

Куряче фірі наріжте кубиками або прокрутіть через м’ясорубку. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Змішайте цибулю і куряче м’ясо, додайте сіль і перець за смаком.

На тісто викладіть трохи начинки і скріпіть краю тесту, формуючи конвертики.

На деко покладіть аркуш пергаменту чи фольги. Розкладіть заготовки швами вниз, тісто змастіть збитим жовтком і посипати кунжутом.

Запікайте самсу в духовці при 200 градусах 30-40 хвилин. Ароматну і пишну випічку подавайте на стіл в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з м'ясом Узбецька самса