Оригінальний і простий рецепт приготування самси. Ці пиріжки з задоволенням їдять дорослі і діти. Готується самса з ніжним курячим м’ясом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Куряче філе – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Кунжут – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з куркою з листкового дріжджового тіста в духовці, тісто розгорніть, прикрийте харчовою плівкою і залиште розморожуватися при кімнатній температурі. Потім наріжте його на кубики.
Куряче фірі наріжте кубиками або прокрутіть через м’ясорубку. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Змішайте цибулю і куряче м’ясо, додайте сіль і перець за смаком.
На тісто викладіть трохи начинки і скріпіть краю тесту, формуючи конвертики.
На деко покладіть аркуш пергаменту чи фольги. Розкладіть заготовки швами вниз, тісто змастіть збитим жовтком і посипати кунжутом.
Запікайте самсу в духовці при 200 градусах 30-40 хвилин. Ароматну і пишну випічку подавайте на стіл в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з дріжджового тіста Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з м'ясом Узбецька самса