Самса з курячим фаршем – чудова випічка з ніжною начинкою. Таке блюдо порадує і ситно нагодує гостей. Готувати його зовсім не складно, коли під рукою є докладний рецепт.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курячий фарш – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зіра – за смаком
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати самсу з курячим фаршем з листкового тіста просто! Борошно просіяти в миску, додайте сіль і пів склянки крижаної води.
Масло наріжте невеликими кубиками і додайте його в миску з борошном.
Замісіть однорідне тісто.
Цибулю дуже дрібно наріжте і змішайте його з курячим фаршем. Також в начинку додайте сіль і приправи за смаком.
Тісто розділіть на частини, з кожної розкачайте тонкий коржик.
На тісто викладіть м’ясну начинку і скріпіть краю.
Отримані заготовки викладіть на деко.
Змастіть тісто збитим яйцем і помістіть деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте самсу 30 хвилин до рум’яного кольору.
Готової випічки дайте трохи охолонути і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Бездріжджове тісто для самси Самса з листкового бездріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Тісто для самси Узбецька самса