Самса з курячим фаршем – чудова випічка з ніжною начинкою. Таке блюдо порадує і ситно нагодує гостей. Готувати його зовсім не складно, коли під рукою є докладний рецепт.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курячий фарш – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати самсу з курячим фаршем з листкового тіста просто! Борошно просіяти в миску, додайте сіль і пів склянки крижаної води.

Масло наріжте невеликими кубиками і додайте його в миску з борошном.

Замісіть однорідне тісто.

Цибулю дуже дрібно наріжте і змішайте його з курячим фаршем. Також в начинку додайте сіль і приправи за смаком.

Тісто розділіть на частини, з кожної розкачайте тонкий коржик.

На тісто викладіть м’ясну начинку і скріпіть краю.

Отримані заготовки викладіть на деко.

Змастіть тісто збитим яйцем і помістіть деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте самсу 30 хвилин до рум’яного кольору.

Готової випічки дайте трохи охолонути і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Бездріжджове тісто для самси Самса з листкового бездріжджового тіста Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Тісто для самси Узбецька самса