Яскрава закуска для вашого сімейного столу – апетитна самса з гарбузом з дріжджового листкового тіста. Блюдо виходить з хрусткою скоринкою і соковитою живильної начинкою. Здивуйте своїх близьких!


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Для начинки: –
  • Гарбуз – 200 гр.
  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати самсу з гарбузом з дріжджового листкового тіста? Підготуємо необхідні продукти для готування. Гарбуз заздалегідь очищаємо, фарш розморожуємо.

Дві склянки борошна просіваємо з сіллю через дрібне сито.

Розводимо в теплій воді дріжджі і вливаємо їх у борошно.

Ретельно вимішуємо тісто, поки воно не стане щільним і еластичним.

Накриваємо продукт рушником і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.

В цей час готуємо начинку. З’єднуємо фарш з шматочками гарбуза, подрібненою цибулею, сіллю і перцем. Ретельно вимішуємо масу.

Повертаємося до тесту. Його слід розділити на три рівні частини.

Кожну частину розгортаємо в тонкий пласт.

Розтоплюємо вершкове масло до рідкого стану.

Кожен шар розкатаного тіста обмазуємо маслом і з’єднуємо один з одним.

Скачуємо шари тіста в трубочку. Охолоджуємо продукт у холодильнику 40 хвилин.

Готове тісто ділимо на тонкі кружечки.

Кожен кружечок тонко розкочуємо.

По центру кожного розкатаного кола викладаємо начинку.

Звертаємо три сторони тіста і міцно склеюємо їх один з одним.

Перевертаємо заготовки і кладемо їх на деко. Обмазуємо збитим яйцем, посипаємо кунжутом і випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Хрустка самса з дріжджового листкового тіста з гарбузом готова. Можна подавати до столу!

Самса з листкового дріжджового тіста Самса з листкового тіста з гарбузом Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса зі свининою Тісто для самси