Проста і поживна начинка для домашньої самси з листкового тіста – м’ясний фарш і цибулю. Приготуйте апетитне блюдо в духовці, порадуйте близьких оригінальної випічкою.
Інгредієнти: на 15 порц.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Вода – 60 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з листкового тіста з фаршем і цибулею в духовці, замішуємо щільне тісто. Для цього змішуємо половину розтопленого масла з кип’яченою водою, борошном, сіллю і цукром.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт, скручуємо в рулет, кладемо його в холодильник на 20 хвилин і після ділимо на чотири частини.
Кожну частину знову розгортаємо. З’єднуємо отримані пласти шарами, які обмазуємо вершковим маслом.
Знову скручуємо в рулет. Залишаємо в морозильник на 30 хвилин.
Охолоджене тісто ділимо на невеликі шматочки і розминаємо їх у невеликі кола.
Готуємо начинку. Ретельно розмішуємо розморожений фарш, подрібнену цибулю і сіль і з меленим перцем.
кожен гурток тесту кладемо начинку. Звертаємо краю з трьох сторін і викладаємо отримані трикутники на деко. Обмазуємо їх збитим яйцем і випікаємо 30 хвилин при 200 градусах.
Самса з начинкою з фаршу і ріпчастої цибулі готова. Подавайте рум’яне страву до столу!
Самса Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною Самса зі свининою Тісто для самси Узбецька самса