Проста і поживна начинка для домашньої самси з листкового тіста – м’ясний фарш і цибулю. Приготуйте апетитне блюдо в духовці, порадуйте близьких оригінальної випічкою.


Інгредієнти: на 15 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Вода – 60 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати самсу з листкового тіста з фаршем і цибулею в духовці, замішуємо щільне тісто. Для цього змішуємо половину розтопленого масла з кип’яченою водою, борошном, сіллю і цукром.

Розкачуємо тісто в тонкий пласт, скручуємо в рулет, кладемо його в холодильник на 20 хвилин і після ділимо на чотири частини.

Кожну частину знову розгортаємо. З’єднуємо отримані пласти шарами, які обмазуємо вершковим маслом.

Знову скручуємо в рулет. Залишаємо в морозильник на 30 хвилин.

Охолоджене тісто ділимо на невеликі шматочки і розминаємо їх у невеликі кола.

Готуємо начинку. Ретельно розмішуємо розморожений фарш, подрібнену цибулю і сіль і з меленим перцем.

кожен гурток тесту кладемо начинку. Звертаємо краю з трьох сторін і викладаємо отримані трикутники на деко. Обмазуємо їх збитим яйцем і випікаємо 30 хвилин при 200 градусах.

Самса з начинкою з фаршу і ріпчастої цибулі готова. Подавайте рум’яне страву до столу!

Самса Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Самса з яловичиною Самса зі свининою Тісто для самси Узбецька самса