Ситну самсу по справжньому узбецькому рецептом легко приготувати в домашніх умовах. Готову страву порадує ароматом свіжої рум’яної випічки і соковитою м’ясною начинкою.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Баранина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зіра – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати самсу з фаршем і цибулею з листкового тіста по-узбецьки в духовці просто! Спочатку займемося начинкою. Розморожену баранину порубаємо на дрібні шматочки. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо на половинки.

пропускаємо Через м’ясорубку шматочки м’яса і цибулі. Сюди ж додаємо сіль, перець, зіру і воду. Ретельно розмішуємо вміст.

Для тіста підготуємо склянку окропу, борошно, сіль і цукор.

Окріп замішуємо з борошном, сіллю і цукром, поки не отримаємо однорідний м’який ком. Після його розкачуємо обмазуємо вершковим маслом і скручуємо в рулет.

Заморожуємо тісто в морозилці 30 хвилин, після формуємо з нього невеликі шайбочки, на кожну кладемо ще по шматочку тесту.

Кожен шматок розгортаємо в тонкий круглий пласт.

Викладаємо начинку і склеюємо краю з трьох сторін. Так робимо з усіма інгредієнтами.

Підготовлене блюдо викладаємо на деко з пергаментом. Обмазуємо збитим яйцем і за бажанням посипаємо рештою спеціями для начинки. Випікаємо 40 хвилин при температурі 190 градусів.

Самса по-узбецьки готова. Подавайте апетитну закуску до столу!

Бездріжджове тісто для самси Самса Самса з листкового бездріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Узбецька самса