Гриби ідеально поєднуються з курячим м’ясом. Тому самса з такою начинкою дуже смачна і соковита. Таке блюдо нескладно приготувати в домашніх умовах.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кунжут – за смаком
  • Для начинки: –
  • Куряче філе – 250 – 300 гр.
  • Печериці свіжі – 120 – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Для соусу: –
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Кефір – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Каррі – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати самсу з листкового тіста з куркою і грибами. Куряче філе і цибулю дрібно наріжте.

У мисці змішайте соєвий соус, кефір, сіль, перець, каррі і січену зелень.

Отриманим соусом залийте куряче м’ясо і залиште маринуватися на 10-15 хвилин.

Гриби помийте, дрібно наріжте і додайте до курки.

Тісто розморозьте при кімнатній температурі, розділіть на частини і розкачайте їх в тонкі коржі.

На коржі викладіть трохи начинки, краї тіста з’єднайте до центру і скріпіть їх між собою.

Трикутні заготовки викладіть на деко швом вниз, змастіть їх збитим яйцем і посипати кунжутом.

Запікайте самсу при 180 градусах 40-50 хвилин.

Красиву рум’яну випічку подавайте на стіл гарячою.

Приємного апетиту!

Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з м'ясом