Гриби ідеально поєднуються з курячим м’ясом. Тому самса з такою начинкою дуже смачна і соковита. Таке блюдо нескладно приготувати в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Кунжут – за смаком
- Для начинки: –
- Куряче філе – 250 – 300 гр.
- Печериці свіжі – 120 – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Для соусу: –
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Кефір – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Каррі – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати самсу з листкового тіста з куркою і грибами. Куряче філе і цибулю дрібно наріжте.
У мисці змішайте соєвий соус, кефір, сіль, перець, каррі і січену зелень.
Отриманим соусом залийте куряче м’ясо і залиште маринуватися на 10-15 хвилин.
Гриби помийте, дрібно наріжте і додайте до курки.
Тісто розморозьте при кімнатній температурі, розділіть на частини і розкачайте їх в тонкі коржі.
На коржі викладіть трохи начинки, краї тіста з’єднайте до центру і скріпіть їх між собою.
Трикутні заготовки викладіть на деко швом вниз, змастіть їх збитим яйцем і посипати кунжутом.
Запікайте самсу при 180 градусах 40-50 хвилин.
Красиву рум’яну випічку подавайте на стіл гарячою.
Приємного апетиту!
Самса Самса з готового листкового тіста з фаршем Самса з листкового тіста з куркою Самса з листкового тіста з м'ясом