Традиційна домашня самса готується з начинкою з фаршу і цибулі. Листкове тісто ідеально доповнює продукти своїм ніжним смаком і хрусткими властивостями. Оцініть рецепт для сімейного сніданку або обіду.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Вода – 1 склянка
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Для начинки: –
  • Свинина – 0,7 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати самсу з листкового тіста з м’ясом і цибулею в духовці, змішуємо половину розтопленого вершкового масла, борошно, воду і сіль. Ретельно вимішуємо руками продукти до щільного клубка.

Готове тісто розгортаємо в тонкий шар і гарненько промазуємо його залишками вершкового масла. Щільно скручуємо продукт в рулет і кладемо його на годину в холодильник.

Охолоджене тісто нарізаємо на маленькі рівні частини і розминаємо їх кола.

Приступаємо до приготування начинки. Розморожений шматок свинини дрібно нарізаємо ножем.

Очищаємо і подрібнюємо цибулю. Змішуємо його з шматочками м’яса, солимо і посипаємо спеціями.

круги тіста викладаємо начинку. Звертаємо заготовки в щільні трикутники. Викладаємо їх на деко з пергаментом. Обмазуємо збитим яйцем і ставимо в духовку на 40 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.

Рум’яна і хрустка самса з м’ясом і цибулею готова, можна подавати до столу!

Бездріжджове тісто для самси Самса з листкового бездріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Узбецька самса