Традиційна домашня самса готується з начинкою з фаршу і цибулі. Листкове тісто ідеально доповнює продукти своїм ніжним смаком і хрусткими властивостями. Оцініть рецепт для сімейного сніданку або обіду.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Вода – 1 склянка
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Свинина – 0,7 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати самсу з листкового тіста з м’ясом і цибулею в духовці, змішуємо половину розтопленого вершкового масла, борошно, воду і сіль. Ретельно вимішуємо руками продукти до щільного клубка.
Готове тісто розгортаємо в тонкий шар і гарненько промазуємо його залишками вершкового масла. Щільно скручуємо продукт в рулет і кладемо його на годину в холодильник.
Охолоджене тісто нарізаємо на маленькі рівні частини і розминаємо їх кола.
Приступаємо до приготування начинки. Розморожений шматок свинини дрібно нарізаємо ножем.
Очищаємо і подрібнюємо цибулю. Змішуємо його з шматочками м’яса, солимо і посипаємо спеціями.
круги тіста викладаємо начинку. Звертаємо заготовки в щільні трикутники. Викладаємо їх на деко з пергаментом. Обмазуємо збитим яйцем і ставимо в духовку на 40 хвилин. Випікаємо при температурі 200 градусів.
Рум’яна і хрустка самса з м’ясом і цибулею готова, можна подавати до столу!
Бездріжджове тісто для самси Самса з листкового бездріжджового тіста Самса з листкового тіста з м'ясом Самса з листкового тіста з фаршем і цибулею Узбецька самса