Сердечка індички, запечені на мангалі у вигляді шашлику, будуть у вас новим і оригінальним блюдом для частування друзів або своїх близьких на пікніку. Сердечка перед запіканням обов’язково маринуються в великій кількості спецій протягом 4-12 годин, а запікаються дуже швидко.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Сердечка індички – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Каррі – 2 ч. л.
- Мускатний горіх – 1 ч. л.
- Часник сушений – 3 ч. л.
- Кмин – 1 ч. л.
- Паприка мелена – 2 ч. л.
- Соєвий соус – 100 мл
- Лимон – 1 шт.
- Мед – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати сердечка індички на мангалі? Сердечка індички спочатку промийте проточною водою. Потім гострим ножем або ножицями видаліть жир і залишки судин. Кожне сердечко надріжте, видаліть, якщо є, залишки крові і ще раз ретельно промийте. Потім рушником сердечка обсушіть і помістіть їх в посуд для маринування.
Половину вказаної кількості цибулі очистіть від лушпиння і наріжте на півкільця.
Нарізану цибулю перекладіть в посуд до сердечком.
Потім до сердечком насипте всі спеції. В рецепті представлений оптимальний і перевірений досвідом набір прянощів, солі і меду, але його можна змінити по своєму смаку.
Для м’якості м’яса додайте до сердечком сік лимона і потім налийте до них соєвий соус.
Руками сердечка з цибулею і спеціями добре перемішайте. Потім посуд прикрийте кришкою і поставте її в прохолодне місце на 12 годин для маринування.
Після закінчення терміну маринування можете приступати до запіканню сердечок. Підготуйте мангал за своїми правилами, хоча це чоловіча справа.
За цей час мариновані сердечка нанизайте на шампури.
Запікайте їх над гарячим вугіллям протягом 15-20 хвилин, періодично перевертаючи шампури. Сердечка не пережарьте, інакше будуть дуже сухими.
Сердечка індички, запечені на мангалі, перекладіть на лист лаваша, посипте рештою цибулею, нашаткованою на тонкі півкільця, і посипте свіжою зеленню.
Приємного апетиту і смачних страв!
Шашлик із індички на мангалі