Шарлотка являє собою домашню випічку з ніжною бісквітною основою. Пропоную приготувати шарлотку з яблуками і журавлиною. Журавлину можна використовувати і свіжу та заморожену. Шарлотка виходить в міру солодкої з невеликою приємною кислинкою і повітряної структурою. Обов’язково рекомендую приготувати пиріг, ви не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 120 гр.
- Борошно пшеничне – 120 гр.
- Сметана – 80 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Журавлина – 1 кг
- Яблука – 2 шт.
- Апельсиновий сік – 100 мл
- Кориця – 1 ч. л.
- цукор – 100 гр.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до приготування шарлотки з яблуками і журавлиною. Увімкніть духовку розігріватися. Вершкове масло розтопити в сотейнику на вогні або в мікрохвильовій печі. Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом.
Яблука добре помийте. Очистіть яблука від шкірки і серцевини і поріжте будь-яким способом. Викладіть на дно підготовленої форми.
Журавлину добре промийте і залиште в друшляку, щоб вся рідина стекла.
Перекладіть журавлину зверху на яблука.
Посипте начинку коричневим цукром.
Залийте апельсиновим соком.
В глибоку миску розбийте охолоджені яйця. Почніть збивати на маленьких обертах, поступово додаючи цукровий пісок, розм’якшене вершкове масло, ванільний цукор і корицю, збільшуючи швидкість міксера.
Додайте сметану і продовжуйте перемішувати міксером.
Просіяти борошно разом з розпушувачем в отриману масу, акуратно перемішайте віночком.
Залийте яблука і журавлину тестом. Розрівняйте силіконової лопаткою.
Поставте шарлотку в добре розігріту духовку на 50 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.
Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції. Прикрасьте цукровою пудрою.
Шарлотка виходить повітряної з яскраво вираженим смаком. Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення.