Не завжди шарлотка виходить соковитою і ніжною, але є секретний інгредієнт – майонез. Приготована на ньому шарлотка з яблуками завжди виходить повітряної. Сам рецепт дуже простий, пиріг готується досить швидко. Обов’язково порадуйте родину цим найніжнішим ласощами!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яблука – 3 шт.
  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – 0.2 ч. л.
  • Майонез – 0.5 склянки
  • Борошно пшеничне – 3 склянки

Процес приготування:

Готувати шарлотку з яблуками на майонезі в духовці просто! Яблука помити, вирізати серцевину, порізати тонкими часточками.

Яйця збити з цукром і сіллю, додати майонез.

Борошно просіяти і змішати з розпушувачем.

Поступово вмішати муку в яєчно-майонезну суміш. Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану.

В тісто всипати яблука, все добре перемішати.

Форму для випікання змастити вершковим маслом, присипати трохи борошном.

Вилити тісто у форму, акуратно розподілити. Поставити тісто в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, випікати 30 хвилин.

Шарлотка з яблуками на майонезі готова! Можна кликати домочадців пробувати!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична