У багатьох шарлотка асоціюється з солодким доповненням до чашки чаю. Але легкою зміною декількох інгредієнтів популярне блюдо можна перетворити в оригінальну і ситну закуску. Мала кількість борошна і додавання корисної білокачанної капусти наближає страва до законів правильного харчування.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 140 гр.
  • Молоко коров’яче – 80 мл
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шарлотки з капустою на молоці? Моєму капусту й дрібно нарізаємо для начинки. Повинно вийти приблизно пів кілограма – половина маленького качана.

Тісто будемо готувати по частинах. Тому для початку беремо окрему посуд, де збиваємо 3 яйця, сіль, цукор або інші необхідні спеції.

Додаємо до яєчної суміші розпушувач. Потім частина молока (60г) і частину борошна (100г). Борошно в тісто найкраще просіяти, при необхідності кількість можна збільшити.

До тесту приєднуємо всю нарізану капусту і ретельно перемішуємо.

Форму для запікання обмазуємо вершковим маслом і вливаємо підготовлене тісто з капустою.

Готуємо невелику кількість тіста з решти продуктів для верхівки шарлотки. Перемішуємо яйце, 40 г борошна і 20 мілілітрів молока.

Заливаємо шарлотку рештою тестом, щоб воно заховало шматочки капусти. Вирівнюємо поверхню страви лопаткою.

Відправляємо форму в розігріту до 220 градусів духовку на 30 хвилин.

Готову страву можна подавати в теплому вигляді у супроводі сметани або домашнього соусу.

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка на молоці