Шарлотка на сметані – один з варіантів класичної шарлотки з яблуками. Входить до складу сметана надає пирога дивовижну м’якість, ніжну структуру і приголомшливий вершковий смак. Спробуйте приготувати такий варіант шарлотки – він вас приємно здивує.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Сметана 20% – 200 мл
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Яйце – 2 шт.
- Яблука (кисло-солодкі) – 5 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування шарлотки з яблуками на сметані. Яблука для шарлотки краще вибирати кислі, вони будуть надавати приємну кислинку, вийде вдале поєднання зі солодким тістом. Якщо яблука солодкі – можна збризнути їх соком лимона.
Приступимо до приготування: яблука миємо, чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину. Шаткуємо яблука невеликими шматочками товщиною 5-8 мм.
В глибокій мисці за допомогою міксера на високій швидкості збиваємо яйця з цукром до збільшення в об’ємі в 2-2,5 рази (приблизно 5-7 хвилин).
Просіваємо борошно і додаємо в неї розпушувач і ванілін. Якщо в рецепті використовуєте соду замість розпушувача – її необхідно додати в сметану.
Далі у тісто додаємо сметану і добре перемішуємо.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, потім наливаємо на дно форми 1/3 тіста і зверху викладаємо половину яблук. За бажанням яблука можна посипати корицею, вона додасть випічці чудовий аромат і підкреслить смак яблук.
Яблука покриваємо 1/3 тіста, на тісто викладаємо другу половину яблук та покриваємо їх рештою тестом.
Ставимо шарлотку випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готової шарлотці даємо охолонути, виймаємо з форми на блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка на сметані