Шарлотка на сметані – один з варіантів класичної шарлотки з яблуками. Входить до складу сметана надає пирога дивовижну м’якість, ніжну структуру і приголомшливий вершковий смак. Спробуйте приготувати такий варіант шарлотки – він вас приємно здивує.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Сметана 20% – 200 мл
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Яйце – 2 шт.
  • Яблука (кисло-солодкі) – 5 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування шарлотки з яблуками на сметані. Яблука для шарлотки краще вибирати кислі, вони будуть надавати приємну кислинку, вийде вдале поєднання зі солодким тістом. Якщо яблука солодкі – можна збризнути їх соком лимона.

Приступимо до приготування: яблука миємо, чистимо від шкірки, розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину. Шаткуємо яблука невеликими шматочками товщиною 5-8 мм.

В глибокій мисці за допомогою міксера на високій швидкості збиваємо яйця з цукром до збільшення в об’ємі в 2-2,5 рази (приблизно 5-7 хвилин).

Просіваємо борошно і додаємо в неї розпушувач і ванілін. Якщо в рецепті використовуєте соду замість розпушувача – її необхідно додати в сметану.

Далі у тісто додаємо сметану і добре перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом, потім наливаємо на дно форми 1/3 тіста і зверху викладаємо половину яблук. За бажанням яблука можна посипати корицею, вона додасть випічці чудовий аромат і підкреслить смак яблук.

Яблука покриваємо 1/3 тіста, на тісто викладаємо другу половину яблук та покриваємо їх рештою тестом.

Ставимо шарлотку випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Готової шарлотці даємо охолонути, виймаємо з форми на блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка на сметані