Сьомга – соковита рибка і досить жирна. В будь-якому вигляді вона хороша, а вже запечена на решітці на мангалі – просто пальчики оближеш. Підкреслимо натуральний смак сьомги лимонним соком, сіллю і невеликою кількістю суміші спецій для риби. Промаринуем близько години і посмажимо до легкої скоринки на мангалі. Краще додаток – свіжі овочі. Як варіант, одночасно з рибою можна і овочі посмажити на решітці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Сьомга – 1 кг
- Сіль велика – за смаком
- Приправа для риби – на смак
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шашлику з сьомги на решітці на мангалі? Сьомгу чистимо, розрізаємо черевце і видаляємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники зрізаємо і використовуємо далі, наприклад, для юшки. Підготовлену тушку промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.
Поміщаємо підготовлену рибу на обробну дошку і розрізаємо на стейки товщиною по два-два з половиною сантиметри.
Посипаємо стейки сіллю і сумішшю спецій для риби з усіх боків. Видавлюємо сік з лимона і поливаємо їм сьомгу. Розтираємо руками маринад по стейкам. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо для маринування на сорок хвилин.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Грати змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо туди підготовлені стейки. Готуємо рибу на мангалі приблизно п’ятнадцять-двадцять хвилин до зміни кольору і легкого зарум’янювання.
Готову форель перекладаємо з решітки на тарілку, прикрашаємо зеленню і лимоном. Подаємо на стіл в гарячому вигляді з овочами.
Приємного апетиту!
Лосось на мангалі Риба на мангалі Стейки з риби на мангалі Страви з риби Шашлик з риби на мангалі