Сьомга – соковита рибка і досить жирна. В будь-якому вигляді вона хороша, а вже запечена на решітці на мангалі – просто пальчики оближеш. Підкреслимо натуральний смак сьомги лимонним соком, сіллю і невеликою кількістю суміші спецій для риби. Промаринуем близько години і посмажимо до легкої скоринки на мангалі. Краще додаток – свіжі овочі. Як варіант, одночасно з рибою можна і овочі посмажити на решітці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сьомга – 1 кг
  • Сіль велика – за смаком
  • Приправа для риби – на смак
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шашлику з сьомги на решітці на мангалі? Сьомгу чистимо, розрізаємо черевце і видаляємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники зрізаємо і використовуємо далі, наприклад, для юшки. Підготовлену тушку промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.

Поміщаємо підготовлену рибу на обробну дошку і розрізаємо на стейки товщиною по два-два з половиною сантиметри.

Посипаємо стейки сіллю і сумішшю спецій для риби з усіх боків. Видавлюємо сік з лимона і поливаємо їм сьомгу. Розтираємо руками маринад по стейкам. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо для маринування на сорок хвилин.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Грати змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо туди підготовлені стейки. Готуємо рибу на мангалі приблизно п’ятнадцять-двадцять хвилин до зміни кольору і легкого зарум’янювання.

Готову форель перекладаємо з решітки на тарілку, прикрашаємо зеленню і лимоном. Подаємо на стіл в гарячому вигляді з овочами.

Приємного апетиту!

Лосось на мангалі Риба на мангалі Стейки з риби на мангалі Страви з риби Шашлик з риби на мангалі