Для приготування соковитих рум’яних карасів у фользі на мангалі знадобиться жирна сметана, лимон, кріп запашний і вершкове масло. Вже по перерахуванню інгредієнтів можна зрозуміти, що приготовлена рибка буде володіти вершково-пікантним смаком і насиченим ароматом. Це відмінне блюдо для пікніка у великій компанії.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Карась – 1 кг
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сметана – 0.5 склянки
  • Лимон – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло оливкове – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати карася у фользі на мангалі? Рибу чистимо від луски, розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Плавці, зябра видаляємо. Отримані тушки добре промиваємо проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками зсередини і зовні. Обидві сторони кожної тушки надрізаємо в декількох місцях, як на фото.

Кріп миємо. Обсушуємо і крупно рубаємо ножем. Лимон промиваємо, обсушуємо й нарізаємо тонкими кружечками.

Тушки карасів обсипаємо сіллю і чорним меленим перцем. Руками розтираємо спеції по поверхні і внутрішньої порожнини риб. Всередину покласти рубаний кріп, часточку лимона і трохи вершкового масла. Змащуємо поверхню жирною сметаною, в надрізи вставляємо шматочки лимона.

Для кожного карася відрізаємо шматок фольги, змащуємо невеликою кількістю рослинного масла. Загортаємо кожного карася. Покласти рибу у фользі на решітку і відправляємо на мангал з тліючим вугіллям.

Готуємо карасів орієнтовно за сім-десять хвилин з кожної сторони, не забуваючи перевертати рибу для рівномірного пропікання. Залежно від величини тушок і інтенсивності спека час запікання може бути трохи більше або менше. Готових карасів знімаємо з решітки, і перекладаємо на блюдо. Подаємо на стіл в гарячому вигляді в фользі.

Приємного апетиту!

Маринад для риби на мангалі Риба на мангалі Риба у фользі на мангалі Страви з риби