Про користь і смак м’яса індички зараз говориться багато, але готувати з нього шашлик у нас не прийнято, свинини якось звичніше. Приготувавши його одного разу і з правильними інгредієнтами маринаду, успіх вашого кулінарного шедевра буде не за горами. Готуємо маринад на основі соєвого соусу, цибулі та спецій.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Філе стегна індички – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0.33 ст. л.
  • Зіра – 0.5 ч. л.
  • Часник сушений – 1 ч. л.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

насамперед підготуйте в потрібній кількості всі продукти для приготування шашлику. Філе гомілки відокремте від кісточки.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте на тонкі півкільця.

Відокремлене від кісточки м’ясо індички вимити під проточною водою, витріть насухо рушником, видалите щільні сухожилля і наріжте м’ясо на шматочки, як для шашлику. Перекладіть його в посуд для маринування.

Потім до індички перекладіть нашатковану цибулю і насипте всі сухі спеції, кількість яких можете змінити по своєму смаку.

Потім налийте до індички соєвий соус і оливкове масло.

Рукою шматочки м’яса з цибулею і спеціями добре перемішайте. Потім посуд прикрийте чим-небудь і поставте в холодне місце на 2 години для маринування.

Після закінчення цього часу шматочки індички нанизайте на шампури, розташовуючи їх не дуже щільно і не залишаючи проміжків, інакше м’ясо буде сухим. Цибуля залиште.

Підготуйте мангал за своїми правилами.

Помістіть над гарячим вугіллям шампури з індичкою і смажте шашлик протягом 20-30 хвилин, періодично перевертаючи.

Шашлик з індички готовий. Подавайте до столу гарячим і зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Шашлик із індички на мангалі