Про користь і смак м’яса індички зараз говориться багато, але готувати з нього шашлик у нас не прийнято, свинини якось звичніше. Приготувавши його одного разу і з правильними інгредієнтами маринаду, успіх вашого кулінарного шедевра буде не за горами. Готуємо маринад на основі соєвого соусу, цибулі та спецій.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Філе стегна індички – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.33 ч. л.
- Коріандр мелений – 0.33 ст. л.
- Зіра – 0.5 ч. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
насамперед підготуйте в потрібній кількості всі продукти для приготування шашлику. Філе гомілки відокремте від кісточки.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте на тонкі півкільця.
Відокремлене від кісточки м’ясо індички вимити під проточною водою, витріть насухо рушником, видалите щільні сухожилля і наріжте м’ясо на шматочки, як для шашлику. Перекладіть його в посуд для маринування.
Потім до індички перекладіть нашатковану цибулю і насипте всі сухі спеції, кількість яких можете змінити по своєму смаку.
Потім налийте до індички соєвий соус і оливкове масло.
Рукою шматочки м’яса з цибулею і спеціями добре перемішайте. Потім посуд прикрийте чим-небудь і поставте в холодне місце на 2 години для маринування.
Після закінчення цього часу шматочки індички нанизайте на шампури, розташовуючи їх не дуже щільно і не залишаючи проміжків, інакше м’ясо буде сухим. Цибуля залиште.
Підготуйте мангал за своїми правилами.
Помістіть над гарячим вугіллям шампури з індичкою і смажте шашлик протягом 20-30 хвилин, періодично перевертаючи.
Шашлик з індички готовий. Подавайте до столу гарячим і зі свіжими овочами.
Приємного апетиту!
Шашлик із індички на мангалі