Шашлик зі стегна індички готується швидко – процес обсмажування займе не більше п’ятнадцяти хвилин. Хоча, замаринувати м’ясо, звичайно, потрібно завчасно. Приготуємо Маринад з додаванням меду. А це означає, що шматочки шашлику будуть покриті особливо красивою золотистою скоринкою – це результат «роботи» фруктози.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Філе стегна індички – 3 кг
- Сіль – за смаком
- Соєвий соус – 9 ст. л.
- Мед – 3 ст. л.
- Гірчиця – 3 ст. л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати шашлик з стегна індички мангалі? Готуємо маринад для індички. У миску вливаємо оливкова олія холодного віджиму, додаємо соєвий соус. Додаємо трохи солі (пам’ятаємо, що соєвий соус також солоний). Далі додаємо мед і гірчицю. Якщо мед твердий, попередньо плавим його в мікрохвильовці до рідкого стану. Віночком гарненько змішуємо всі інгредієнти до однорідності – маринад готовий.
Стегна індички промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і зрізаємо філе з кістки. Ріжемо філе на однакові за розміром шматочки. Кладемо м’ясо в глибоку ємність.
Вливаємо до індички приготований маринад і перемішуємо всі разом руками. Суміш має рівномірно розподілитися по всім кусочкам. Затягуємо ємність харчовою плівкою і залишаємо промаринуватися як мінімум на півтора-дві години в холодильнику. Якщо є можливість, краще приготувати все заздалегідь і залишити м’ясо в маринаді на ніч.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкритого полум’я не допускається. Шматочки промаринованной індички нанизуємо на шампури і відправляємо на мангал. Готуємо шашлик орієнтовно дванадцять-п’ятнадцять хвилин. Важливо під час приготування постійно обертати шашлик, щоб рум’яна кірочка утворювалася з усіх боків і не було ризику підгоряння. Важливо не пересушити шашлик.
Готовий шашлик знімаємо з мангалу, поміщаємо на блюдо і відразу подаємо до столу, поки він гарячий і соковитий. Прикрашаємо індичку свіжою зеленню і овочами.
Смачного!